Seian, un nou proiect fabricat în Timișoara. Basistul trupei The Different Class...

Seian, un nou proiect fabricat în Timișoara. Basistul trupei The Different Class experimentează în diverse genuri muzicale

0
DISTRIBUIȚI

Numele lui Seian Scorobete este cunoscut în rândul melomanilor timișoreni ca fiind basistul formației The Different Class. Anul trecut, trupa a avut parte de o dublă premieră: prima piesă lansată oficial în limba română și primul material video oficial al formației, „Dancer”, piesa produsă de Michael Vușcan, mixată de Attila Lukinich și masterizată de George Perks.

Începând de anul trecut, basistul The Different Class a pornit și un proiect personal care a reușit să atragă atenția amatorilor de muzici prin câteva piese eclectice, care au străpuns cât se poate de interesant barierele stilistice dintre diverse genuri muzicale.

„Proiectul Seian a început după ce m-am hotărât, anul trecut, să îmi focusez atenția și pe piese electronice personale din nou, după o perioada de ani în care am lucrat ori doar pentru alte proiecte ca producător, compozitor, ori ca instrumentist. Cert este că simțeam nevoia și de un proiect în care pot să scot muzică relativ constant, iar faptul că e făcut sub numele personal simt că îmi dă un fel de impuls să reprezinte niște părți pe care poate nu le-aș putea exprima așa evident în alte colaborări. Nu toate piesele pentru acest proiect vor fi 100% electronice, mi-am propus să pot să scot fără inhibiții mai multe genuri – chiar daca sunt similare sau nu estetic, amprenta mea stilistică probabil că va fi evidentă. Unele care vor fi lansate în viitor au început și rămas acustice. Tința este să nu fie sau să devină unidimensional proiectul. Îmi place să pot dezvolta idei muzicale din universul meu intern, nealterate și să fac tot ce ține de compus, înregistrat, productie, mixat și masterizat.


De partea grafică se ocupă tatăl meu, Aurelian Scorobete. Din punct de vedere al mesajului, caut să inspir lumea în a căuta frumusețe și în detalii legate de sound design, layere de sunete, chestii care pe mine mă inspiră în alte piese și e oarecum marea mea obsesie, să ajung la un soundscape cât mai interesant pe langă o piesă care spune ceva”, spune artistul despre nașterea acestui proiect.

După o serie de piese lansate prin intermediul internetului, Seian se pregătește să lanseze, în luna august, un E.P., urmând ca pe viitor melodiile sale să fie incluse și în cadrul unui album. Și pentru că visul oricărui artist din lumea aceasta include interactivitatea cu publicul, tot la capitolul planuri, Seian își dorește să vină în fața melomanilor și sub forma unui „act live”.

„E.P.- ul Five is One se va lansa pe 7 August și va conține șapte piese. Demo-uri ar fi destule, dar E.P.-ul are un fir narativ pe care nu aș vrea să îl distrug cu piese pe care le-aș considera de umplutură. Am însă clar în plan un album, pentru că am multă muzică începută și cu potențial de a fi terminată. Ca stil, tind să cred că e un mixaj dintre electronic alternative, ambient, indie și psychedelic… Sunt unele piese care merg înspre electro, unele înspre acustic. Cred că există și unele elemente pop și de multe ori lucrez pe hook-uri și teme repetitive. Câteodată însă prefer să uit de asta și să îmi dau voie să experimentez și mai mult, să ies din obișnuință și zonele cunoscute. În primă fază, datorită faptului că proiectul e relativ nou, de anul trecut, caut să fructific ce am de spus prin E.P și apoi album. Sunt în primul rând producător, dar doresc să dezvolt și un live set iar apoi, la un moment dat, un live act cu trupă. Nu știu exact ce poate aduce viitorul, însă sper să prezint piesele la momentul potrivit și oamenilor potriviți. Scopul principal este să creez, să am direcție, elan și să lansez cât mai mult”, ne-a dezvăluit Seian Scorobete.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.