Undă verde pentru exproprierile ruinelor construite pe malul Begăi. Robu: Ne chinuim...

Undă verde pentru exproprierile ruinelor construite pe malul Begăi. Robu: Ne chinuim să construim podul Jiul și am tot stat pe loc

0
DISTRIBUIȚI

Consilierii locali au aprobat, astăzi, demararea procedurilor de expropriere necesare pentru construcția podului Jiul.

Este vorba despre un bazin de înot cu cabine, platformă betonată pentru plajă și un teren de handbal cu tribune, toate ridicate pe terenul care aparține primăriei. „Ne chinuim să construim podul Jiul și din diverse motive am tot stat pe loc. Și acum stăm pe loc din cauza unor probleme de proprietate. (…) Suntem proprietarii acelui teren, dar nu putem beneficia de el câtă vreme acele construcții au proprietar. Singura modalitate prin care putem să intrăm în posesie și să începem proiectul este să recurgem la această expropriere”, a argumentat primarul Nicolae Robu, în debutul ședinței de plen.

19 aleși locali s-au exprimat în favoarea demarării exproprierilor imobilelor proprietate privată a SC A- INVEST SRL, „situate la adresa Tudor Vladimirescu nr. 18, afectate de coridorul de expropriere aferent lucrării de utilitate publică de interes local, la obiectivul de investiţii «Construire Pod peste Bega – str.


Jiul» după cum urmează: bazin de înot cu cabine având suprafața construită de 307,00 mp; platformă betonată pentru plaje având suprafața construită de 502,00 mp; teren handbal cu tribune având suprafața construită de 1621,00 mp identificate în baza CF 432972”, potrivit referatului aferent HCL.

Exproprierea este necesară pentru extinderea accesului stradal care va asigura circulaţia pe pod, susțin autoritățile locale în documentele prezentate consilierilor: „Având în vedere modernizarea pasajului CF strada Jiul – Calea Circumvalațiunii, este necesară dezvoltarea tramei stradale a municipiului prin asigurarea conectivității între malul sudic și nordic al Canalului Bega. În zona respectivă acest lucru se poate face prin realizarea unui pod ce va asigura continuitatea străzii Jiul până la Splaiul Tudor Vladimirescu, supratraversând râul Bega la cca. 200 de metri aval de Podul de Fier situat pe strada Andrei Mureșanu și la cca. 320 de metri amonte de Podul Traian, creând astfel o rută alternativă și diminuând traficul rutier din centrul orașului”.

Studiul de fezabilitate pentru podul Jiul a fost aprobat acum doi ani. Valoarea lucrărilor este estimată la peste 24 de milioane de lei. Pentru expropriere, primăria alocă aproximativ 340 de mii de lei. Potrivit proiectului, viitorul pod va avea patru benzi de circulație, trotuare, piste de biciclete și va fi iluminat artistic.

După ce se vor face exproprierile, autoritățile trebuie să obțină autorizația de construire, iar ulterior să lanseze licitația pentru execuție. Durata lucrărilor, odată începute, este de 18 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.