Dominic Fritz, la PRESSALERT LIVE: „E evident care e campania sistemului cu...

Dominic Fritz, la PRESSALERT LIVE: „E evident care e campania sistemului cu banii, cu interese, şi care e a cetăţenilor”. Reacţie la lista PNL cu un condamnat penal

0
DISTRIBUIȚI

Dominic Fritz, candidatul USR-PLUS la Primăria Timişoara, s-a arătat amuzat de mirarea lui Nicolae Robu cu privire la finanţarea campaniei sale. Invitat la PRESSALERT LIVE, cetăţeanul german care îşi propune să schimbe status quo-ul în administraţia locală a subliniat sprijinul pe care-l are de la voluntari şi cetăţenii obişnuiţi, sătui de evoluţia lucrurilor din ultimii opt ani.

„Pe mine mă amuză foarte mult aceste poveşti, acest narativ împins de primarul Robu: cumva, adică toată lumea se miră cum de Dominic poate să facă o campanie aşa de profi! Poate are de-a face că eu sunt profi, noi în USR-Plus suntem profi. Asta e foarte important, că vine foarte multă lume cu o intenţie foarte curată către noi, de a se implica şi schimba ceva. Asta e un fel de energie, implicare, pe care cei din vechiul sistem, dinozaurii, nu pot să o înţeleagă, pentru că au funcţionat lucrurile altfel şi noi acum venim şi arătăm că da: se poate face politică altfel… Aţi pomenit de bani, da, de mult ori a spus: De unde atâţia bani pentru mash-uri şi bannere în oraş? Dacă vă uitaţi acum la ce dimensiuni au bannere PNL e foarte clar unde sunt banii în această competiţie. Pentru mine e evident care e campania sistemului cu banii, cu interese, şi care e a cetăţenilor, care pur şi simplu vor ca oraşul nostru să aibă ambiţii mai mari”, a spus Dominic Fritz la PRESSALERT LIVE. Candidatul USR-PLUS a vorbit inclusiv despre şicanele legate de corturile de campanie din oraş, pe care le-a catalogat ca fiind „infantile”.

Redactorul-şef PRESSALERT Dragoş Boţa i-a cerut candidatului USR-PLUS o poziţie pe seama faptului că pe lista PNL Timiş pentru Consiliul Judeţean Timiş se află o persoană care a făcut închisoare, în speţă Călin Roman, fiul primarului din Deta.


„Trebuie să recunosc că şi pe mine m-a speriat această mişcare. Până la urmă, noi, partidele care depunem o listă electorată cu oameni, venim în faţa alegătorilor şi spunem: noi credem că aceşti oameni pot reprezenta cel mai bine alegătorii din acest oraş sau judeţ. Noi credem că ei de fapt reprezintă oraşul nostru, de aceea pe lista noastră sunt: medici, ingineri, arhitecţi, muncitoir, mame, artişti, şi aşa mai departe, pentru că credem că ei pot reprezenta diversitatea oraşului şi valorile oraşului şi judeţului. Şi eu am rămas cu un semn de întrebare şi noi am făcut un apel către prim-ministrul Ludovic Orban, ei au semnat fără penali, au venit în faţa alegătorilor şi au spus: Nu vrem penali în funcţii publice. Atât domnul Orban, cât şi Robu au semnat această petiţie şi acum au aceşti oameni pe această listă. Nu doar că e penal, e şi fiul unui politician, te întrebi cum ajung oamenii ăştia pe liste. Chiar şeful PNL Timiş s-a uitat în tot judeţul şi aceşti 11 oameni au fost cei mai buni? Arată exact felul vechiului sistem politic de a se autorecruta, în momentul în care faci parte a sistemului, nu mai contează ce faci, ce învârţi… Asta e problema, că nu e doar un incident nefericit în tinereţea cuiva care a făcut o greşeală izolată, e un sistem acolo! Nu e doar prima persoană cu legături în lumea asta de violenţă, de băieţi cu… de interlopi. Chiar mă întreb: Timişoara, cu toată mândria ei, istoria ei, modernitatea pe care vrem să o emanăm, punctul de atracţie, care vrem să devenim: Capitală Europeană a Culturii, şi aşa mai departe! Ăştia sunt oamenii care ne reprezintă? …Asta e miza acestor alegeri locale, unde prima dată participă un proiect nou, USR Plus, cu şanse mari să câştige, să dăm afară acest sistem care a pus mâna pe instituţiile publice, atât în Timişoara, cât şi în judeţul Timiş”, a fost răspunsul lui Dominic Fritz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.