Crâmpeie de PLAI, o ediție specială a festivalului ajuns la cea de-a...

Crâmpeie de PLAI, o ediție specială a festivalului ajuns la cea de-a 15-a ediție

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a 15-a ediție a festivalului PLAI va avea loc în perioada 11 – 17 septembrie, la Timișoara, și va include filme documentare, experiențe culinare, muzică, proiecții dance screen sau pop-up art shopping.

„La a 15-a ediție, PLAI se întâmplă diferit. Dincolo de realitatea nouă în care trăim și în care grija pentru noi toți trebuie să fie în prim-plan, pentru echipa PLAI a fost important să păstreze vii și celelalte valori care ne-au adus împreună: puterea colaborării în comunitate. În acest spirit, în 2020 am gândit evenimente distanțate într-o săptămână care să aducăîn prim-plan o parte din partenerii culturali din comunitatea locală. Fiecarezi din edițiaacestui an este o celebrare a diversității locale. Dacă până acum PLAI a adus o lumeîntreagă la Timișoara, anul acesta ne bucurăm de universul local. E important să ne luăm timp și să apreciem valorile și unicitatea locală, diversă și specială, pe care trebuiesă o apreciem mai des“, spun organizatorii ediției din acest an a festivalului.

Ediția din acest an care se desfășoară sub genericul Crâmpeie de Plai va debuta în 11 septembrie cu PLAI Memory Lane, o călătorie printre amintirile acumulate de echipa festivalului.


În data de 12 septembrie la Faber va avea loc evenimentul World music Documentaries cu proiecțiile filmelor Gurrumul și Beats of the Antonov.

În 13 septembrie în Piața Țarcului va avea loc evenimentul „Scoatem poezia din cutie”, iar în 14 septembrie în Parcul Scudierilor se va desfășura „Mindfulness x Sasa Bodeanu“.
În 15 septembrie se va desfășura Plai Food Encounters, iar în 16 septembrie la Faber va avea loc ArtShopping x ePRETEXT, o expoziție de poveste, care își deschide porțile ca parte din crâmpeie de PLAI și va fi găzduită timp de o lună în noua clădire FABER. În data de 17 septembrie la Institutul Cultural Francez vor avea loc proiecții Dancescreen.

Accesul la Festivalul PLAI 2020 este gratuit în limita locurilor alocate pentru fiecare activitate, cu respectarea măsurilor de protecție și ținând cont de reglementările de distanțare în vigoare, înscrierea în prealabil fiind necesară. Biletele gratuite sunt disponibile pe www.plai.ro. Festivalul PLAI 2020 este organizat de voluntarii Centrului Cultural PLAI din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Municipiului Timișoara prin Casa de Cultură a Municipiului Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.