DansNomadRetrospectiv ajunge și la Timișoara. Ce evenimente sunt programatea

DansNomadRetrospectiv ajunge și la Timișoara. Ce evenimente sunt programatea

0
DISTRIBUIȚI

Proiectul de dans contemporan în spațiul public realizat de echipa DansNomad, care s-a desfășurat, timp de trei săptămâni, la Deva, Reșița și Lugoj, poposește, în 11 septembrie, și la Timișoara, unde va prezenta rezultatele acestuia, în cadrul „DansNomadRetrospectiv”, care se va desfășura la Galeria Calpe și în aer liber, în curtea basionului Maria Theresia. Cei zece artiști ai echipei, din diferite domenii – dans, actorie, muzică, foto și film – propun publicului o retrospectivă evenimentelor organizate în cele trei orașe, menite să aducă dansul contemporan în atenția acestuia.

Galeria Calpe va găzdui între orele 17.00 și 19.00 trei proiecții de filme de dans, realizate în cele trei orașe, care urmăresc relația dintre dansatori și reperele urbane în care aceștia încearcă să se integreze.


Cele trei filme, fiecare cu o durată de aproximativ opt minute, vor rula sub formă de calup pe durata celor două ore, iar accesul în galerie pentru fiecare proiecție va fi permis pentru cel mult 30 de persoane în același timp. Programul va continua cu un spectacol de dans contemporan creat în timp real, în care conceptele de mișcare descoperite în peisajul urban al celor trei orașe vor fi completate cu altele noi, inspirate de bastion. Spectacolul, susținut de Luiza Dimulescu, Mariana Gavriciuc, Anastasia Grigore, Alin Potop, Tavi Voina, Beatrice Tudor și Teodora Tudose, pe muzică de Adrian Piciorea, va începe la ora 19.30 iar accesul este gratuit, cu respectarea regulilor de protecție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.