Horia Bugarin propune centre de permanenţă în loc de spital în Dumbrăviţa....

Horia Bugarin propune centre de permanenţă în loc de spital în Dumbrăviţa. Candidatul USR-PLUS a vorbit la PRESSALERT LIVE despre cum vrea să revoluţioneze administraţia

0
DISTRIBUIȚI

Invitat în această seară la emisiunea PRESSALERT LIVE, Horia Bugarin explicat de ce nu e oportună construirea unui spital în comuna limitrofă Timişoarei. Candidatul USR-PLUS la Primăria Dumbrăviţa susţine în schimb crearea a două centre de permanenţă care vor rezolva majoritatea problemelor cetăţenilor. Printre priorităţile antreprenorului dacă va ajunge primar e şi implementarea unei aplicaţii care ar uşura comunicarea oamenilor de rând cu administraţia.

„Una dintre cele mai mari cheltuieli a administraţiei o reprezintă spitalele. Chiar dacă se pot accesa fonduri pentru dezvoltarea sistemului de sănătate, totuşi discutăm de 9 km din cel mai îndepărtat punct al Dumbrăviţei până la cel mai apropiat spital din Timişoara. Nu discutăm de nişte distanţe foarte mari. În schimb, centrele de permanenţă cred că sunt absolut necesare pentru că, pe de o parte populaţia creşte şi are nevoie de un sistem medical aproape, nu trebuie să se deplaseze la Timişoara pentru anumite afecţiuni. Să se cheme 112… Aceste centre medicale să se constituie în centre de permanenţă cu nucleu medic de familie, care să asigure consulaţii în permanenţă şi, pe lângă, să existe nişte cabinete de anumite discipline, care sunt foarte uzuale şi pe care locuitorii Dumbrăviţei să le poată accesa mult mai faci: pediatrie, cardiologie… până la urmă şi aici va trebui să discutăm cu medicii pentru a vede de ce este nevoie. Creând aceste centre de permanenţă în două locaţii diferite, practic acoperim nevoia de sănătate imediată a locuitorilor, fără să împovărăm bugetul local cu un spital. Sper că se va dezvolta şi vom avea acel minunat Spital Municipal în Timişoara. Există totuşi nişte spitale de tradiţie în Timişoara, cu medici foarte mare. Mi se pare inutil discuţia de a construi acum un spital în Dumbrăviţa”, şi-a motivat Horia Bugarin opţiunea.

Candidatul USR-PLUS consideră că Dumbrăviţa „condamnată” să facă parte din polul de creştere Timişoara. „Una din direcţiile importante ale programului meu e Dumbrăviţa Metropolitană (…) Foarte multe fonduri europene sunt pe dezvoltarea acestor poluri ale municipiilor.


Timişoara, Giroc, Giarmata, trebuie să lucreze împreună, să propună anumite proiecte, care până la urmă vor avea impact pentru vreo 400.000 de suflete…”, a mai spus cel care e de meserie antreprenor.

Useristul susţine că a identificat o soluţie de digitalizare în relaţia dintre Primărie şi cetăţean, una a cărui dezvoltare ar fi fost refuzată de actuala administraţie. „Am identificat şi m-am întâlnit cu un antreprenor din zona IT, care a dezvoltat o aplicaţie, care permite să lege cetăţenii de administraţie şi viceversa. Dezvoltată pe banii lui şi s-a dus să o ofere gratuit administraţiei actuale. A fost refuzat. Pe motiv: că vom face noi dezvoltarea… Am aflat de acest proiect, am repornit această aplicaţie, pe care eu vreau să o implementez, printre primele măsuri când voi ajunge la Primărie. Aceasta ce face? Face un tracking al tuturor problemelor în timp real, le ierarhiează şi se poate interfaţa cu departamentele din administraţie, Poliţia locala, Urbanism… Mediu. Car vor primi aceste sesizări în real time, o persoană poate să facă un pin pe hartă, să facă o poză, se duce direct la departamentul respectiv. E un AI care ierarhizează şi contorizează aceste probleme care apar, pentru a nu fi dublate, să nu fie lucruri care să fie rău voitoare până la urmă şi fiecare persoană care a făcut sesizare va avea un tracking… a ajuns la administraţie, s-a transmis la departamentul de resort, e în lucru… în acelaşi timp permite Primăria să informeze cetăţenii de probleme care apar în timp util. Poate fi folosită de asemenea pentru a se transparentiza toate proiectele pe care le are în derulare Primăria”, a spus Horia Bugarin la PRESSALERT LIVE.

Candidatul USR-PLUS la Primăria Dumbrăvia propune şi o conlucrare pe cartiere cu mediul private, „ONG-urile pot propune proiecte punctuale pentru zona în care locuiesc şi Primăria să-i sprijine într-un mod transparent în acest proiecte”, şi a vorbit despre problema PUG-ului localităţii: „Trebuie aprobat în primul şi primul rând Planul Urbanistic General. PUG-ul e din nou la o verificare, CJT a descoperit disfuncţii, încearcă să le corecteze, probabil până la sfârşitul anului va fi aprobat. Când îl vom avea va trebui să vedem ce prevede acel plan. Teoretic ar trebui să reglementeze anumite disfuncţii, care se întâmplă acum, cu blocuri între case, aglomerări unde nu ar trebui să fie. Ar trebui să fie aceste lucruri cvasireglementate. Acest PUG se poate corecta prin masterplanuri pe care administraţia le poate face împărţind comuna în cvartale. Cu PUZ-uri făcute de Primărie, nu de dezvoltatori”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.