Marius Craina: Timișoara are nevoie de un nou Spital Municipal și de...

Marius Craina: Timișoara are nevoie de un nou Spital Municipal și de un Institut Oncologic, construite în afara orașului

2
DISTRIBUIȚI

Doctorul Marius Craina, candidatul Pro România pentru funcția de primar al Timișoarei, își folosește experiența de manager al Spitalului Județean pentru a-și construi programul electoral.

Astfel, acesta consideră că printre primele lucruri pe care ar trebui să le facă edilul-șef după alegeri este demararea construcției unui nou Spital Municipal, la marginea orașului.

„Sistemul de sănătate din Timișoara trebuie să fie o prioritate a oricărei administrații care gestionează și conduce orașul, cu atât mai mult a mea, în calitate de medic. Din păcate, niciuna dintre clădirile în care funcționează în acest moment Spitalul Municipal nu a fost construită ca unitate sanitară. În ultimii ani, după Revoluție, în sistemul de sănătate al orașului Timișoara nu s-a intervenit decisiv. Au fost făcute anumite reparații sau modernizări, însă insuficient pentru ceea ce ne dorim cu toții. Este nevoie de construcția urgentă a unui Spital Municipal modern, proiectat ca să respecte toate normativele europene actuale, astfel încât una dintre prioritățile esențiale ale unei vieți de calitate în orice oraș, accesul la sănătate, să fie asigurat.


O altă mare deficiență a Spitalului Municipal este că, fiind un spital pavilionar, neavând toate secțiile clinice și chirurgicale în același loc, există un transport inutil între unitățile sanitare, transport care în cazurile de urgență poate să pună în pericol viața pacientului. Acesta este încă un argument în favoarea construirii unui spital municipal. Acesta ar trebui, de asemenea, să fie construit în afara orașului”, a spus Marius Craina. Plasarea noii construcții la marginea Timișoarei ar rezolva din start problema locurilor de parcare, este de părere candidatul, care a mai spus că alături de spital trebuie construită și „mică unitate hotelieră pentru aparținătorii care vin din afara orașului”.

„Pe lângă Spitalul Municipal, un rol extrem de important trebuie să îl aibă și un viitor Institut Oncologic. Această idee a încolțit acum aproape 30 de ani, dar din păcate, după doar câțiva ani, construcția Spitalului Oncologic care urma să deservească vestul româniei, a fost sistată, iar astăzi Timișoara nu beneficiază de un institut oncologic, asemenea altor orașe universitare, cum ar fi Iași, Cluj sau București. De aceea, un alt punct în programul nostru, care urmărește modernizarea și dezvoltarea sistemului de sănătate din Timișoara, este construcția unui Spital Oncologic. Acesta în mod obligatoriu trebuie să fie realizat în apropierea noului Spital Municipal, tocmai pentru a evita acele transporturi inutile de pacienți între unități”, a mai spus Craina, care crede că această idee ar putea fi lesne finanțată cu fonduri din bugetul local și fonduri europene.

2 COMENTARII

  1. De infrastructura, investitiori, locuri de munca, cutatenie, reducerea poluarii, extinderea spatiilor verzi, sprijinirea tinerilor, scoli (ca le-au inchis pe toate), reforma in politia locala, centura ocolitoare, demolat blocurile facute de interlopi, luate inapoi castle tiganilor samd Nu cred ca un spital in afara orasului e prioritar . Daca d-nul Craina era de profesie sculptor sunt convins ca nu mai era imperativ un spital de construit … probabil o statuie mare cu Iliescu;)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.