Cosmin Petruescu revine pe „Ştiinţa” ca „principal” al Ripensiei: „Nu va fi...

Cosmin Petruescu revine pe „Ştiinţa” ca „principal” al Ripensiei: „Nu va fi un meci special”. Cum o vede „Conferenţiarul” pe ASU Poli, din exterior

0
DISTRIBUIȚI

Ripensia Timişoara o infruntă sâmbătă pe concitadina ASU Politehnica din postura de oaspete. Tehnicianul roş-galbenilor s-a mutat de pe „Ştiinţa” pe „Electrica” chiar in vara ce tocmai a trecut şi consideră că trupa alb-violetă e una mai experimentată şi cu obiective imediate. Deşi „Ripi” a avut un inceput mai slab de campionat „Conferenţiarul” se aşteaptă la un joc „deschis oricărui rezultat”:

„Va fi un meci interesant, intre două cluburi cu obiective diferite, ca să nu spun diametral opuse. Cel al Politehnicii, bazat pe jucători cu experienţă. Unii dintre ei trecuţi de prima tinereţe, dar care nu şi-au spus ultimul cuvânt in fotbalul românesc. Jucători care incă mai au plăcerea de a se antrena şi juca fotbal. Lucru confirmat de rezultatele pe care le-au inregistrat in partidele de până acum. E un proiect in care-şi doresc rezultate imediate. Spre deosebire de Ripensia, care  are un proiect de viitor, pe termen mediu şi lung, bazat in mare proporţie pe jucători tineri, de perspectivă. Care, pe lângă rezultatele sportive pe care e normal să le dorim, pune accent şi pe rezultatele care privesc partea de organizare, de funcţionare, dezvoltare a clubului şi a echipei in special”, a spus Cosmin Petruescu.

„Din punctul meu de vedere nu va fi un meci special. Nu reprezintă niciun avantaj faptul că am activat acolo, pentru că la ora actuală, in primul 11 al Politehnicii, cred că se regăsesc undeva la maximum trei-patru jucători pe care i-am avut şi eu sub comandă când antrenam la Politehnica Timişoara. Deşi sunt proiecte diferite, cred că rămâne un joc deschis oricărui rezultat. In ceea ce priveşte echipa noastră, sper să nu mai repetăm greşelile pe care le-am făcut in debutul acesta de campionat. Să dăm dovadă de maturitate. Ne dorim foarte mult să facem un joc bun şi, de ce nu, să obţinem un rezultat pe măsură”, a precizat „Conferenţiarul”, cu referire la eşecurile dure de la Ploieşti şi Severin.

Meciul se va juca pe „Ştiinţa”, teren de asemenea foarte cunoscut tehnicianului: „Nu ştiu cum este la ora actuală gazonul pe Ştiinţa. Ştiu doar că a fost ceva eveniment duminică pe teren, dar sunt convins că cei de acolo vor face tot posibilul ca terenul să nu fie un impediment pentru nicio echipă.


Pe Dan Păltinişanu, atunci când am jucat cu Aerostarul, terenul a fost foarte bun”.

Ripensia şi-a reveni psihic pe „Dan Păltinişanu”, după 2-0 cu Aerostar Bacău săptămâna trecută. „La meciul cu Aerostarul, am spus că e un meci pe care trebuia să-l câştigăm, mă bucur că am făcut-o, dar mă bucur că nu am mai fost atât de naivi in defensivă. Fiind o echipă tânără e normal să apară fluctuaţii de randament, de formă, de la o repriză la alta, de la un joc la altul. In schimb mă bucură rezultatul, am obţinut cele trei puncte, care, la tinereţea pe care o avem la nivelul echipei, normal că nu poate decât să ne dea incredere pentru partida şi partidele care vor urma”, a adăugat Petruescu.

Ripensia ii are la capitolul absenţe, pe ambii tineri folosiţi pe postul de fundaş stânga. Benea are o problemă de lungă durată, dar se speră totuşi la recuperea lui Gladun, care s-a lovit la umăr in meciul trecut.

„ASU a avu un inceput foarte bun de campionat din punct de vedere al rezultatelor, ştim exact punctele lor forte, e clar că sunt pe un trend ascendent, sunt neinvinşi, au primit doar un gol in aceste partide. De la Farul. E clar că e normal să aibă un moral ridicat. Dar fiind şi o echipă cu experienţă ştiu să-şi gestioneze şi momentele mai dificile, mai uşor şi mai rapid. Să se adapteze situaţiei”, a conchis Cosmin Petruescu. Acesta a ţinut să transmită şi un mesaj de incurajare fostului elev care a trecut prin clipe grele după partida cu Reşiţa: „Aş vrea să-i urez sănătate lui Călin Jurj, ştiu că trece prin momente dificile, recuperare uşoară şi sper să-l vedem cât mai repede pe terenul de joc”.

Aproape doi ani de la ultima victorie directă

Portarul George Păduraru, titularizat după erorile tânărului Dobre in primele două partide din acest sezon, şi-a amintit de precedentul succes al roş-galbenilor in faţa rivalilor locali. Un meci de campionat disputat pe 14 octombrie 2018. „A trecut ceva timp de la ultima noastră victorie. Ştiu că atunci a venit meciul de campionat, după cel din Cupă, in care am fost eliminaţi şi aveam o oarecare dorinţă de a ne, nu răzbuna, revanşa. A fost un meci frumos şi prin prisma că erau suporterii in tribună. Suporterii noştri, care au fost cu noi. Atunci a fost 1-0, sperăm că şi sâmbătă va fi la fel”, a spus goalkeeperul.

„Clar, ei au un inceput foarte bun de campionat, au o echipă foarte bună, matură, jucători cu experienţă, foarte buni, in special apărarea, e punctul forte. Noi am avut un inceput de campionat greu, cu acele rezultate mai puţin plăcute. Dar acum, după victoria de sâmbătă, avem moral mai bun, suntem increzători. Ne trebuia o victorie pentru a ne ridica moralul, astmosfera din vestiar este alta. Mergem increzători şi sperăm să batem, de aceea mergem la ei. La fiecare meci mergem cu gândul de a câştiga, depinde ce se intâmplă in teren…”, a mai declarat Păduraru.

Partida ASU Politehnica – Ripensia se dispută sâmbătă, de la ora 11, pe arena „Ştiinţa”, fără spectatori. Alb-violeţii au adunat opt puncte din patru jocuri, in timp ce roş-galbenii au doar trei puncte din trei partide.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.