Alin Nica a semnat protocolul în fața presei: „Îi aștept și pe...

Alin Nica a semnat protocolul în fața presei: „Îi aștept și pe cei de la USR PLUS, dacă chiar sunt sinceri în demers și spun că nu îi interesează funcțiile”

0
DISTRIBUIȚI

Liderul interimar al PNL, Alin Nica, a declarat, vineri, că a vrut să facă altă politică, bazată pe nevoile oamenilor, de aceea în cadrul negocierilor cu USR a ținut să stabilească proiecte și nu funcții.

„Experiența mea la nivel european mi-a arătat că în democrațiile consolidate, printre care se numără și Germania, acesta este modul sănătos de ducere a unor negocieri politice. Haideți să vedem ce ne unește, ce proiecte le putem pune la comun și susține apoi din punct de vedere administrativ și apoi să vorbim despre poziții, funcții și alte târguieli de această natură. Așa a făcut și Merkel în Germania. Nu am întâlnit nicăieri ca în timpul negocierilor un partener să-i bage practic cuțitul în spate celuilalt partener prin declarații belicoase și total neadevărate, care să submineze negocierile așa cum a făcut-o bucureșteanul Drulă, candidat USR PLUS pe lista de parlamentare. Poate la București se face acest gen de politică, dar eu îl dezavuez total. Mă refer la acele lucruri spuse de pe treptele Prefecturii la depunerea listelor USR PLUS pentru parlamentare spunând că noi am venit la negocieri să negociem funcții nu proiecte, când era exact invers. Atunci am dorit să le testez sinceritatea celor de la USR PLUS să vedem dacă afirmația domnului Drulă că pe ei nu îi interesează funcțiile este sinceră și onestă.


Noi am convenit asupra parteneriatului pentru Timiș și Timișoara și chiar am dorit să îl semnez ieri. Dar când am ajuns să discutăm despre comunicatul de presă, care făcea referire la funcții, reacția intempestivă a lui Dominic a fost să mototolească protocolul. O pun pe seama influenței nefaste a bucureșteanului Drulă”, a declarat Alin Nica.

Președintele PNL Timiș a semnat apoi protocolul de colaborare cu USR PLUS Timiș în fața presei.

„Așa cum am fost dispus încă de ieri, sunt dispus în continuare să semnez parteneriatul pentru Timișoara și Timiș, și aici, în fața dumneavoastră, uitați, eu îl semnez. Îi aștept și pe cei de la USR PLUS, dacă chiar sunt sinceri în demers și spun că nu îi interesează funcțiile, ci îi interesează problemele oamenilor și proiectele comune la care am convenit, să facă acest efort să vină să îl semneze aici până luni la prânz. Le ofer și o cafea, pentru că suntem gazde bune și bănățenii sunt gazde bune și tolerante, și să facă acest minim efort de a respecta voința alegătorilor și să semneze acest parteneriat pentru Timișoara și Timiș, pe care eu îl consider excelent, bazat pe proiecte și principii sănătoase. Dacă pe dumnealor îi interesează funcțiile, atunci să o spună foarte clar sau să facă ceea ce au și spus, să facă o alianță periculoasă și toxică cu PSD în Consiliul Local Timișoara. Noi nu dorim să avem nici un fel de discuții cu PSD pe această temă, dar dacă ei vor să facă acest lucru, le dorim succes”, a declarat Alin Nica.

Acesta speră ca Dominic Fritz să îi fie alături sâmbătă, la ceremonia de învestire. „Sper ca Dominic să nu fie atât de supărat sau de marcat de recentele evenimente astfel încât să îmi refuze invitația de a participa la acest eveniment solemn, cum și eu dealtfel atunci când va fi învestit în funcție voi participa, la rândul meu la procedura de învestire a primarului Timișoarei, care este un eveniment solemn și arată respectul pentru cei care și-au dat votul”, a mai precizat Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.