Cătălin Drulă și Alina Gorghiu, schimb de replici la PRESSALERT LIVE despre...

Cătălin Drulă și Alina Gorghiu, schimb de replici la PRESSALERT LIVE despre tensiunile dintre PNL și USR: „Nu cred că e nevoie de jocuri politice, de poziționări, e nevoie să trecem la treabă”

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul de Timiș Cătălin Drulă (USR), a precizat că stoparea temporară a negocierilor dintre PNL și USR PLUS Timiș reprezintă doar un pretext și nu a fost vina sa.

„În acele zile era vorba despre un atac nedrept din partea PNL și a premierului Orban la adresa USR PLUS, iar eu tot ce am făcut a fost să spun realitatea, că nu am avut niciun fel de vot în Parlament care să fie împreună cu Iordache. Am spus realitatea și minciuna care s-a rostogolit la adresa noastră a fost demontată și desfăcută. O minciună demontată normal că produce frustrare celor care au emis-o și de aici, de fapt ca un pretext că nu are nicio legătură trenarea acestor discuții, care ar trebui să fie scurte după părerea mea, lucrurile sunt destul de limpezi, avem o largă majoritate la nivel local și județean, peste două treimi împreună cu PNL, deci electoratul ne-a vrut împreună. Nu cred că e nevoie de jocuri politice, de poziționări, e nevoie să trecem la treabă”, a declarat deputatul Cătălin Drulă în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE din această seară. Parlamentarul a mai precizat că și-ar dori să se încheie discuțiile în această săptămână, iar majoritățile să fie terminate și la Primăria Timișoara și la Consiliul Județean.

Prezentă prin intermediul unei legături telefonice la emisiune, senatorul Alina Gorghiu de la PNL a fost întrebată dacă disputa din Parlament legată de numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ a fost lămurită între cele două partide, PNL și USR PLUS.

„Colegul meu Cătălin Drulă e constant în biroul reunit și știe cam cum se duce lupta asta cu PSD, m-a auzit nu o dată, de zeci de ori criticând PSD, făcând demersuri ani-PSD, nu duce singur stindardul ăsta așa cum de multe ori a prezentat.


Vreau să știți, e un lucru pe care îl spun în exclusivitate, că eu împreună cu Florin Cîțu și încă doi colegi senatori eram în sala biroului permanent unde s-a votat și am votat la vedere. Deci buletinul acela de vot îl vedeți pe camera de filmat dacă veți cere înregistrările. Pe buletinul de vot am votat împotriva lui Florin Iordache. Refuz să mai intru în această polemică ce a stârnit multe nemulțumiri și care, din păcate, era să ducă, din pricina unor declarații impetuoase, la un blocaj pe care nimeni nu și-l dorește. Eu știu că ne dorim fiecare dintre noi ce bine facem politică, cât de mult ne luptăm cu PSD în Parlament, dar la un moment dat o limită a decenței în comunicare publică, mai ales când vrem să fim parteneri pe termen mediu și lung, ar trebui să existe. Nu îl voi ataca pe domnul Drulă pentru declarații, nu îi voi răspunde la acele declarații, dar cred că pe viitor mai multă moderație în discursul public al fiecărui reprezentant PNL, USR din Timiș pentru buna funcționare a acestei alianțe la nivel local, la nivel județean ar trebui să existe. Eu l-am perceput pe Dominic Fritz ca pe un om moderat și cred că aceste negocieri în următoarea perioadă vor avea succes și se vor solda cu un rezultat foarte benefic pentru comunitate”, a declarat senatorul liberal Alina Gorghiu.

„Aș fi vrut să nu intru în discuția asta, dar e, până la urmă, un caz de «hoțul strigă hoții». Noi am fost la un vot, am venit cu 21 de parlamentari, l-am votat pe domnul Zăgrean. Niciun parlamentar USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache, după care am încheiat subiectul. După câteva ore, ne-am trezit întreg PNL, de exemplu europarlamentarul Sigfried Mureșan, spunând: oare de ce l-a votat USR pe Florin Iordache, iar dimineață ne-am pomenit și cu premierul Orban spunând că USR l-a votat pe Iordache. Deci acesta nu e un subiect pus de noi și un scandal făcut de noi pe agenda publică. Acesta este un scandal făcut de PNL, la care noi ne-am apărat și am spus adevărul, am demontat ceea ce era – o să fiu elegant – un neadevăr și asta a fost tot”, a fost replica deputatului Cătălin Drulă.

„Îi mulțumesc domnului Drulă pentru pasul înapoi făcut”, a mai precizat Alina Gorghiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.