Nouă kilograme de canabis, confiscate în urma a 17 percheziții în Timiș...

Nouă kilograme de canabis, confiscate în urma a 17 percheziții în Timiș și Caraș-Severin FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii au confiscat joi nouă kilograme de canabis, în urma a 17 percheziții făcute în județele Timiș și Caraș-Severin, într-un dosar de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit IGPR, polițiștii și procurorii DIICOT Timişoara au făcut joi 16 percheziții în județul Timiș și una în Caraș-Severin. Verificările au avut loc într-un dosar penal în care se efectuează cercetări față de 13 persoane, bănuite de trafic de droguri de risc și mare risc, respectiv ecstasy, canabis și amfetamină.

Polițiștii susțin că, din anul 2018, un bărbat în vârstă de 31 de ani, cetățean american de origine română, ar fi distribuit drogurile în Timișoara, atât personal, cât și prin intermediul altor tineri, cu vârste cuprinse între 22 și 28 de ani.

În urma cercetărilor făcute, oamenii legii au stabilit că o parte din cantitatea de cannabis distribuită în Timișoara ar proveni din culturi ilicite înființate în județul Timiș, prin intermediul unui bărbat de 27 de ani.

„De asemenea, șapte persoane cu vârste cuprinse între 21 și 55 de ani s-ar fi ocupat de cultivarea ilicită a canabisului.


Totodată, un bărbat, în vârstă de 51 de ani, este bănuit că ar fi colectat canabis de la celelalte persoane bănuite, pe care ulterior l-ar fi transportat în Germania, pentru a fi comercializat”, se arată într-un comunicat al IGPR.

Polițiștii au confiscat în urma perchezițiilor 9 kilograme de canabis, 20 de grame de amfetamină, două culturi ilicite de canabis, 12.000 de lei, 400 de euro, nouă telefoane mobile și ustensile folosite la prepararea și consumul drogurilor.

13 persoane au fost duse la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.