O nouă trupă indie pop rock, care se concentrează exclusiv pe compoziții...

O nouă trupă indie pop rock, care se concentrează exclusiv pe compoziții proprii, la Timișoara: The Other You

0
DISTRIBUIȚI

Sfârșitul săptămînii trecute a marcat o premieră în scena muzicală timișoreană, odată cu primul concert al formației locale The Other You, care a avut loc la Șura. Conform propriei descrieri, stilul trupei este axat pe „indie pop – rock“. Spre deosebire de o multitudine de alte trupe aflate la început de drum, membrii formației alcătuite din Melania Jurchiță (voce), Iustin Negru (chitară electrică), Armin Fatol (chitară acustică), Gabi Adorian (clape) și Alex Duță (tobe) se concentrează pe compoziții proprii.

„Trupa a prins contur în anul 2017, când încercam să facem un cover la «November Rain». Nu ne-a ieșit. Chiar la început am fost doar eu (n.n. Melania), cu Iustin Negru, iar pe urmă, au apărut Armin Fatol, Gabi Adorian și Alex Duță. La început voiam să facem piese proprii, dar cântam și cover-uri, pentru a completa repertoriul, dar nu prea aveam o direcție clară. Schimbarea importantă a venit în momentul în care pianistul nostru Gabi Adorian s-a alăturat formulei și ne-a încurajat să compunem. Încet, încet am lăsat coverurile și ne-am concentrat exclusiv pe piesele proprii. Nu știu să spun ce gen cântăm, nu neapărat că nu ne-am gasit direcția, dar încă nu știm cum să o numim. Cânt ce simt si ce mi se pare că sună foarte bine și mă face să transmit celor care ne ascultă“, a spus solista trupei.

„În ceea ce mă privește pe mine, eu nu mă regăsesc neapărat în categoria de «indie», dar nici nu mă deranjează. Principalele mele influențe muzicale sunt date de rock-ul anilor ’70 – ’80 (Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple etc.), poate și puțin din pop-ul acelor timpuri. Oricum, este fain de observat cum fiecare își aduce aportul în trupă, fiecare are influențele sale și în felul ăsta creăm ceva nou plecând de la ceva ce a mai fost făcut. Melania cu influențe mai moderne și puțin rap, eu cu rockul progresiv, Gabi jazz dar și modern, Armin și el cu rockul progresiv și electro, iar Alex cu un aer pozitiv tot de factură mai modernă“, a spus chitaristul Iustin Negru despre „direcția“ muzicală The Other You.

În ceea ce privește faptul că trupa a ales să se facă cunoscută prin compoziții proprii, membrii tinerei formații explică faptul că au ales acest drum fiindcă le place să tramsită un mesaj original.

„Cântăm doar piese proprii, pentru că așa ne-am propus.


Toate trupele cântă cover-uri and that’s all right (sau cel putin majoritatea). Noi încercăm să ne facem auziți prin compoziții originale pentru că mi se pare că lipsește acest lucru și pentru că e foarte fain să știi că tu ai gândit și simțit ceea ce ai compus și ceea ce redai oamenilor. Fiecare cântă ce dorește și ce simte“, a mărturisit Melania.

„Ne place să compunem, ne place să ne transmitem mesajul, ceea ce simțim și gândim prin muzică. Noi considerăm că orice om are în el o latură artistică, sensibilă, ce se cere exprimată. Noi am ales să ne exprimăm muzical, iar rezultatul a luat forma trupei The Other You. Până la urmă este important ca ceea ce creezi să-ți placă ție, în primul rând. Dacă îți place ție, realmente să-ți placă, există șanse să le placă și altora. Desigur, poți face și muzică care nu-ți place neaparat dar știi că «se vinde», dar pentru noi asta nu este atât de important. Vrem ca nouă să ne placă muzica pe care o facem și să ne regăsim în ea. Cum spuneam, să ne exprimăm. Desigur că și trupele de cover-uri au un rol foarte important. Este foarte fain să poți asculta o piesă ce-ți place foarte mult cântată live de o trupă de coveruri. Îmi amintesc cât m-am bucurat când am fost anul trecut într-o excursie în afara țării și am ascultat o trupă tribut Pink Floyd“, a povestit chitaristul Iustin.

Mesajul pieselor compuse de trupa The Other You oscilează în jurul speranței, iar vremurile ciudate pe care le trăim cu toții fac ca lumea să aibe nevoie de „arte frumoase“.

„În general, perspectiva noastră este una… empatică. Într-un fel sau altul, fiecare om are problemele sale, are nemulțumirile sale care-l macină și-i umbresc existența. Noi încercăm să-i arătăm că mai este cineva care a simțit ca el, care a avut aceleași angoase și că se poate trece peste, că există soluții la aceste probleme. Noi considerăm că speranța este foarte importantă, indiferent de ce trăiești. Dacă ai speranță, dacă poți vedea luminița de la capătul tunelului, poți trece peste orice. Asta vrem să transmitem prin piesele noastre. Pandemia aceasta este, probabil, lupta generației noastre. Străbunicii noștri au avut Al Doilea Război Mondial, bunicii și părinții comunismul și Războiul rece, Revoluția, iar noi avem pandemia. Este o încercare dificilă din care noi sperăm să ieșim cu bine. Oamenii au nevoie de artă precum au nevoie de aer. Arta reușește să te atingă în cele mai intime zone ale sufletului, să ne dea speranță, să ne bucure sau măcar să ne dilueze tristețea. Așadar da, oamenii au nevoie de artă tot timpul, dar poate mai mult ca oricând acum, în vremurile tulburi ce le traversăm“, este mesajul membrilor trupei.

Având deja cinci compoziții proprii lansate pe Internet, membrii formației pregătesc albumul de debut și o serie de concerte, când situația generală se va îmbunătăți.

„Vrem să socatem un disc. Muncim constant la piese noi, încercăm diverse idei, dar nu ne grăbim. Lăsăm să vină totul natural, fără a pune presiune pe noi. Deocamdată am lansat 5 single-uri ce pot fi găsite pe rețelele de streaming (Spotify, Apple Music etc.) dar și pe YouTube. Deocamdata am reușit să susținem un concert, la Șura. Și a fost un succes, lucru care ne motivează și pe noi să compunem mai departe și să lucrăm la piese și tot ce este legat de arta noastră. Avem planuri, repetăm, iar pe măsură ce situația epidemiologică se va îmbunătăți, vrem să ieșim la cântat mult mai mult“, au mai transmis membrii trupei The Other You.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.