Pacienții cu COVID-19 aflați în unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la...

Pacienții cu COVID-19 aflați în unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Timișoara, mutați după ce instalația de încălzire s-a defectat

0
DISTRIBUIȚI

Instalația care încălzea unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Timișoara nu a făcut față zilelor cu temperaturi scăzute și a încetat să funcționeze, astfel că medicii s-au văzut nevoiți să aducă radiatoare și să învelească pacienții bolnavi de Covid cu pături.


Pentru că situația nu s-a remediat rapid, s-a dispus la transferul acestora la alte unități medicale cu tot cu ventilatoarele care-i ajută să respire.

„Am acoperit pacienţii cu plapume şi am pus două radiatoare, sperând că dimineaţă se poate remedia problema, însă se pare că e o problemă mai complicată. Am mutat pacienţii în Secţia de Chirurgie Toracică, unde avem oxigen şi unde s-a putut improviza. Echipamentele de ventilaţie mecanică din tir au fost și ele mutate pe această secţie. Pacienţii au fost mutaţi parţial în saloanele care sunt în Secţia de Boli Infecţioase, iar cei cu forme mai uşoare vor fi transferaţi în spitalele suport”, a declarat Virgil Musta, medic infecţionist la Spitalul Victor Babeş Timişoara, potrivit Mediafax.

Pentru moment, singura soluție care s-a găsit a fost transferul pacienților până când încălzirea din unitatea ATI mobilă din Timișoara va funcționa din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.