Percheziții la DSP Arad și spitalul județean într-o anchetă de proporții legată...

Percheziții la DSP Arad și spitalul județean într-o anchetă de proporții legată de gestionarea crizei COVID 19 UPDATE Dosar penal „in rem”. Ce fapte sunt vizate

2
DISTRIBUIȚI

Polițiștii din Arad au descins, în această dimineață, la sediul Direcției de Sănătate Publică Arad, la sediul Spitalului Județean Arad și la laboratoarele celor două instituții, într-o anchetă coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad. Conform primelor informații, ancheta vizează ilegalitățile comise în modul de gestionare a crizei COVID 19 și a modului de realizare a testelor. Perchezițiile sunt efectuate cu sprijinul celor de la DGA. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a emis un comunicat prin care informează că în dosar sunt vizate infracţiunile de zădărnicire a combaterii bolilor, abuz în serviciu în formă continuată, fals intelectual și uz de fals.

„Confirmăm faptul că în dosarul penal pentru care se efectuează «in rem» acte de urmărire penală – cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de zădărnicire a combaterii bolilor prev.


și ped. de art. 352 Cod penal, abuz în serviciu în formă continuată prev. și ped. de art. 297 alin.(1) Cod penal cu aplic. art. 35 alin.(1) Cod penal, neglijență în serviciu în formă continuată prev și ped. de art. 298 Cod penal cu aplic. art. 35 alin. (1) Cod penal, fals intelectual în formă continuată prev și ped. de art. 321 alin.(1) cu aplic. art. 35 alin.(1) Cod penal și uz de fals în formă continuată prev și ped. de art. 323 rap. la art. 35 alin.(1) Cod penal -, sub supravegherea procurorului de caz, cu sprijinul ofiţerilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice şi Biroul de Investigaţii Criminale, a Direcţiei Generalre Anticorupţie, au fost efectuate percheziţii domiciliare la şapte adrese, imobile aflate pe raza minicipiului Arad, respectiv la instituţii publice şi locuinţe proprietate personală. Totodată, vă facem cunoscut că potrivit dispoziţiilor legale urmărirea penală nefiind publică, pentru a nu fi afectată activitatea de urmărire penală, detalii din cuprinsul anchetei nu pot fi aduse la cunoştinţa opiniei publice. Precizăm că, urmărirea penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate în nici o situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, spune comunicatul Parchetului, citat de specialarad.ro.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.