Polițiștii de frontieră de la granița de vest au găsit într-o singură...

Polițiștii de frontieră de la granița de vest au găsit într-o singură noapte 70 de migranți ilegali, ascunși în patru autovehicule

1
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră din Nădlac au găsit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 70 de cetățeni din Turcia, India și Siria, care erau ascunși în 3 TIR-uri și un microbuz și care intenționau să treacă fraudulos frontiera în Ungaria.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră, vineri seara, în jurul orei 22.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat un cetăţean de 46 de ani, care conducea un TIR, cu care transporta grupaje metalice pe ruta Turcia-Polonia.

În urma controlului efectuat, polițiștii au găsit ascunse, printre obiectele transportate, 12 persoane, 11 adulți și un copil de 4 ani.

La ora 2.25, la același punct de frontieră, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară un alt șofer turc de 43 de ani, care transporta cu un TIR grupaje metalice în Polonia.


Și în mașina acestuia au fost găsite 31 de persoane, dintre care 29 de adulţi cu vârste între 19 și 42 de ani și doi minori în vârstă de 11, respectiv 16 ani.

Câteva minute mai târziu, tot la PTF Nădlac II, s-a prezentat al treilea cetăţean turc, în vârstă de 49 de ani, care transporta cu un TIR în Polonia role din aluminiu. Și în acest caz s-a efectuat un control amănunțit, în urma căruia au fost descoperiți ascunși în interiorul semiremorcii, 18 cetăţeni din Turcia şi Siria, cu vârste cuprinse între 18 şi 37 de ani.

După doar două minute, la același punct de trecere, într-un micobuz de marfă, care transporta plăci OSB, având ca destinaţie Slovacia, condus de un român de 21 de ani, au fost descoperiți ascunși nouă bărbați din India, cu vârste cuprinse între 23 şi 44 ani, posesori ai unor permise de ședere românești eliberate în scop de muncă.

„În toate cazurile, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări cu privire la încălcarea regimului frontierei de stat față de cetăţenii străini depistaţi ascunşi in mijloacele de transport, respectiv sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferii, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.