Senator USR de Timiș: Mergem la negocierile cu PNL ca învingători

Senator USR de Timiș: Mergem la negocierile cu PNL ca învingători

1
DISTRIBUIȚI

Nicu Fălcoi, senator USR aflat la primul mandat, și candidat la Camera Deputaților a afirmat, aseară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, că USR Timiș este cea mai puternică filială după cea din București și au fuzionat cu colegii de la Plus Timiș, care e cea mai puternică filială din țară. În ceea ce privește negocierile cu PNL pentru stabilirea majorităților, Fălcoi a spus: „Nu se poate, nu e normal să îi dăm domnului Nica doi viceprimari. Venim la negocieri ca învingători nu învinși, ne mai lipsea un consilier să avem majoritate singuri în Consiliul Local Timișoara. USR nu vine la negocieri ca a cincea roată la căruță sau ca pierzători. USR a câștigat Primări Timișoara, avem zece consilieri județeni”, a afirmat senatorul USR.

Întrebat ce părere are despre războiul dintre cele două tabere din PNL și atacul primarului Lugojului, Claudiu Buciu, asupra liderului interimar Alin Nica, Nicu Fălcoi a răspuns: „Oarecum erau de așteptat aceste fricțiuni care au apărut pentru că în PNL s-a schimbat jupânul și apar tot felul de voci care mai de care mai îndreptățite în spunerea adevărului. Domnul Buciu se aștepta ca și poziția sa să fie una de forță, ca oamenii să asculte ce are de spus, probabil că nu s-a întâmplat acest lucru. De aici și izbucnirea domnului Buciu. Faptul că domnul Buciu a venit cu exemple de contracte, despre legalitatea lor nu pot să îmi dau cu părerea, despre moralitatea acestora pot să îmi dau cu părerea, nu e deloc normal și moral să se întâmple așa.


Oamenii care sunt în aceste poziții ar trebui să facă un pas în față când vine vorba de alegerea în funcții publice. Noi cred că am dovedit că avem principii, acestea au dus la înființarea USR. Lipsește bunul simț din politica noastră, dacă ai bun simț recunoști că nu le știi pe toate și apelezi la profesioniști. Campania noastră va fi una clară pe proiecte. Domnul Buciu a fost adus de domnul Robu, a intrat din afara politicii pe locul 2 pe listă la Senat”, a spus Fălcoi.

Pus în postura de a comenta declarațiile deputatului Ben-Oni Ardelean de la PNL, care adresa întrebarea „Sunteți neo-marxiști, sunteți comuniști, sunteți LGBT-iști?” celor de la USR la o altă emisiune Pressalert LIVE, Nicu Fălcoi a precizat: „Suntem un partid de centru-dreapta modernă, am avut și referendum în interiorul partidului. Că mai avem în interiorul partidului și oameni de centru-stânga, e bine să fie acolo să ne mai tragă de mânecă. Discursul ăsta e arhicunoscut la PNL, l-am auzit și la referendumul pentru familia tradițională, l-am auzit de foarte multe ori. Nu e prima dată. Noi ne vedem de treaba noastră. Pot să înțeleg astfel de atacuri atunci când vin într-o perioadă electorală. Până la urmă, e o competiție electorală, fiecare își folosește armele. Nu mă sperie astfel de atacuri, sunt atât de uzate lucrurile astea că s-a convins și populația”.

Întrebat ce îl sperie în relația cu PNL, Nicu Fălcoi s-a referit la „transferurile” de la social-democrați.

„Nu îmi place absolut deloc faptul că au acceptat atât de mulți primari și parlamentari pesediști deși la nivel declarativ făceau niște declarații fulminante: «nu cumva să nu prindem pe niciun pesedist în partidul nostru». Mă îngrijorează limbajul duplicitar al celor de la PNL și acțiunile lor. După cum ați văzut și în Parlament zilele astea, avem parte de măriri de salarii în zona funcționarilor publici, tot felul de inițiative care nu au nicio legătură cu ceea ce declară ei, ci cu populismul, cu campania electorală”, a spus senatorul Nicu Fălcoi.

1 COMENTARIU

  1. Vorbește de traseiști și el e traseistul number 1 din USR Timiș.,, Hoțul strigă hoții”, ca-n România. Cu astfel de oameni USR nu poate dovedi că e altfel decât celelalte partide!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.