Tribunalul Timiș a judecat apelul împotriva validării noului mandat de primar al...

Tribunalul Timiș a judecat apelul împotriva validării noului mandat de primar al liberalului Petru Roman UPDATE Decizia instanței

0
DISTRIBUIȚI

Tribunalul Timiș a judecat, astăzi, apelul împotriva deciziei Judecătoriei Deta de validare a noului mandat al primarului liberal Petru Roman care a fost declarat ca fiind în stare de incompatibilitate de către ANI, Înalta Curte de Casație și Justiție confirmând decizia. Procesul a început cu o pauză după ce avocații lui Lucian Iotcov, cel care a cerut invalidarea mandatului lui Roman, au invocat că nu au primit din partea adversarilor aceleași documente ca și instanța.


Cum era doar practica judiciară depusă, instanța a respins cererea de acordare a unui nou termen. Apărătorul primarului din Deta a invocat faptul că nu se poate pune invalida mandatul deoarece decizia ANI nu se poate lua în discuție decât după momentul în care Petru Roman va depune din nou jurământul.

Avocatul Daniel Ionașcu, care l-a reprezentat pe Ioțcov, a susținut că ”ANI a trimis la dosarul cauzei un tabel din care reiese, al poziția 93, că primarul Roman este incompatibil pânp în anul 2023. ”Cel în cauză nu a contestat sub nicio formă, în raport cu ANI, starea de incompatiblitate. Ce este grav, în această țară, pe această procedură, că sunt calcule politice pe criterii juridice – la Tribunalul Argeș, într-o situație identică, nu s-a mai dat dreptul nici măcar la candidatură. Aici, nu numai că s-a dat dreptul la candidatură, ci pe fond s-a și validat mandatul”.  Tribunalul Timiș a rămas în pronunțare.  Vă reamintim că, invocând decizia de incompatibilitate, conducerea centrală a PNL a decis scoaterea lui Petru Roman de pe lista de candidați pentru Camera Deputaților.

UPDATE Tribunalul Timiș a respins apelul, Petru Roman fiind validat pentru un nou mandat ca primarul al orașului Deta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.