Dan Alexa şi-a verificat lotul într-un joc-şcoală pe „Dan Păltinişanu”. ASU Politehnica...

Dan Alexa şi-a verificat lotul într-un joc-şcoală pe „Dan Păltinişanu”. ASU Politehnica i-a învins pe puştii împrumutaţi în „C”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica stă în runda a 12-a a Ligii 2, dar nu a dorit să rămână fără joc în weekend. Dan Alexa şi-a testat echipa într-un duel cu puştii alb-violeţi împrumutaţi la Fortuna Becicherecu Mic iar echipa sa, mai matură, s-a impus cu 3-0.

Generaţia 2003 pregătită de Iulian Prodana s-a descurcat destul de bine pe „Marele oval”, mai ales ţinând cont că ieri puştii care evoluează la Fortuna au avut meci greu in Liga 3, cedând acasă cu Dumbrăviţa, pe final, scor 1-3.

Pentru Dan Alexa a fost oportunitatea de a-i vedea la lucru şi pe jucătorii mai tineri din lot, fără prea multe meciuri, mai ales că alb-violeţii se confruntă in continuare cu absenţe cauzate de Covid. Meciul s-a jucat pe „Păltinişanu” la dorinţa noului „principal”, dar şi deoarece echipa avea achitată o factură pentru stadion in contul programării iniţiale cu Dunărea Călăraşi. Totuşi, jocul de azi ar putea un test potrivit in vederea duelului cu Petrolul de sâmbăta viitoare.

Echipa din Liga 2 a deschis scorul devreme, in minutul 8, când Sergiu Popovici a punctat cu o reluare din careu după o preluare pe piept.


In ciuda oboselii, formaţia mai tânără a rezistat apoi până in minutul 31, când Axente a strecurat balonul pe lângă portarul Casian. „Gazdele” au dominat, logic, şi au trimis de trei ori balonul in bară.

Hindrich a apărat poarta Fortunei in repriza a doua şi a incasat un singur gol, cu zece minute inainte de final, de la B. Vasile, care a finalizat simplu din apropiere. După acest moment, Alexa l-a scos din teren pe D. Radu pentru a nu risca o accidentare a tânărului jucător şi „seniorii” au incheiat meciul in zece oameni. Au fost utilizaţi de asemenea şi patru juniori ai generaţiei 2004 (Moţiu, Gologan, M. Mircea şi Pureca).

Politehnica: Hindrich – D. Radu, D. Codrea, Scutaru, Pamfile – Ivanovici, Ignea, Casado, S. Popovici – Axente, Plazonja. Au mai intrat: Deronja – R. Toader, D. Andrei, Popescu, B. Vasile, Moţiu, Gologan, M. Mircea, Pureca şi Vidrăsan. Antrenor: Dan Alexa.

Fortuna (Politehnica n. 2003): Casian – Icma, Bîrlovean, Stemate, D. Bot – Gaşpar, Al. Prodana – Velcan, Mintaş, Kuhn – Ehling. Au mai intrat: Hindrich (Politehnica) – Cristodulo, Huminic, Periat şi Ştefan Grimmer. Antrenor: Iulian Prodana.

“În primul rând mi-am dorit ca echipa să continue un ciclu săptămânal care să se încheie cu joc… ştiţi că avem cinci jucători importanţi cu Covid, dar ceilalţi au nevoie de joc, ca să nu ne ieşim din ritm. În plus, am vrut să văd jucătorii tineri care au evoluat mai puţin. E important să joace chiar şi într-un joc amical. Am urmărit asta în primul rând. Încercăm să pregătim foarte bine aceste trei meciuri, căci am ajuns într-o situaţie în care suntem chiar 8-9 echipe la distanţă de un punct-două şi e important să adunăm cât mai multe puncte”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.

Pentru ASU Politehnica urmează duelul cu Petrolul pe teren propriu. Meci programat sâmbătă, 21 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.