Carantină prelungită pentru 10 localități din Timiș

Carantină prelungită pentru 10 localități din Timiș

1
DISTRIBUIȚI

Prefectura Timiș a anunțat că 10 localități din județ vor fi în carantină pentru încă două săptămâni, după ce rata infectării nu a scăzut suficient în precedentul interval. Alte trei localități ies din carantină.

„Având în vedere că mâine, 19 noiembrie, la ora 5, se va împlini termenul de 14 zile pentru carantinarea localităților Pesac, Fibiș, Dudeștii Noi, Becicherecu Mic, Giroc cu satul aparținător Chișoda, Dumbrăvița, Moșnița Nouă cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche și Ghiroda fără satul Giarmata Vii, Direcția de Sănătate Publică a făcut ieri o analiză pentru a se vedea dacă se impune sau nu prelungirea măsurii. Analiza a fost făcută în baza Metodologiei de răspândire a riscului de răspândire a virusului SARS-COV 2 într-o comunitate/ localitate în vederea instituirii măsurii de carantină zonală / ridicare a măsurii de carantină elaborat de Centrul Național de Combatere a Bolilor.


În urma analizei, Direcția de Sănătate Publică a transmis Institutului Național de Sănătate Publică propunerea de prelungire a carantinării localităților Moșnița Nouă (cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche), Giroc (cu satul aparținător Chișoda), Ghiroda (fără satul Giarmata Vii), Dudeștii Noi și Dumbrăvița, unde rata de infectare / 1.000 de locuitori nu a scăzut în timpul carantinei. Pentru celelalte trei localități – Pesac, Fibiș și Becicherecu Mic – nu s-a primit aviz favorabil pentru prelungirea carantinării”, a transmis Prefectura Timiș.

În urma primirii avizului, astăzi, la ora 18, prefectul Liliana Oneț a convocat ședința Comitetul Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia au fost adoptate hotărârile privind prelungirea carantinării pentru unitățile administrativ-teritoriale Moșnița Nouă, cu satele aparținătoare Rudicica, Urseni, Albina și Moșnița Veche, Giroc, cu satul aparținător Chișoda, Dudeștii Noi, Ghiroda, fără Giarmata Vii, și Dumbrăvița. Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru prelungirea carantinării. Prelungirea măsurii de carantinare intră în vigoare de la emiterea Ordinului șefului DSU.

1 COMENTARIU

  1. capcana pentru politicienii retardati care impun restrictiile astea. pana la urma ajungeti naibii la puscarie pentru ingradirea drepturilor, jeguri descreierate ce sunteti! gata, ajunge in plm, tot puneti restrictii fara rezultate. pana cand?? chiar trebuie sa se ajunga la violenta??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.