Dominic Fritz anunță tăieri de sporuri pentru peste 120 de angajați ai...

Dominic Fritz anunță tăieri de sporuri pentru peste 120 de angajați ai Primăriei Timișoara

2
DISTRIBUIȚI

Primarul a transmis, marți, vești proaste pentru unii angajați ai municipalității.

„Am luat o decizie care pentru unii angajați ai primăriei nu va fi una fericită, dar cred că este necesară. Vorbim despre fonduri europene și despre sporuri plătite pentru proiecte pe fonduri europene. În ultimii ani, Primăria Timișoara a contractat proiecte în valoare de 460 de milioane de lei, fonduri nerambursabile.


Asta este o sumă bunicică, să zicem, deși Reșița a atras mai mulți bani, dar din această sumă de 460 de milioane de lei am rambursat până acum, efectiv, suma de 1 milion de lei, o rată de absorbție de 0,22%. Asta este o cifră care nu ne mulțumește. Sunt multe proiecte care rulează de un an, de doi ani și încă nu s-a rambursat nimic. Unele proiecte sunt efectiv blocate, cum este cel de anvelopare a blocurilor, unde am avut și trei și patru licitații eșuate, unde nu s-a prezentat nimeni. În această situație, am aruncat o privire pe sporurile plătite și am plătit 6,5 milioane de lei pentru sporuri salariale în 2018, 2019 și 2020. Asta înseamnă că pentru a cheltui 1 milion de lei, am cheltuit aproape 7 milioane de lei. Dacă acest raport vă șochează, vă mai spun o chestie. Aceste sporuri salariale nu sunt plătite din fonduri europene, ci din bugetul local. Am decis să suspendăm de luna aceasta aceste sporuri, cel puțin pentru noiembrie și decembrie și pentru anul viitor vom dezvolta un sistem bazat pe performanță. Îmi pare rău pentru colegii care primesc aceste sporuri, cred că sunt peste 120, dar sunt sigur că înțeleg și ei că trebuie să luăm această decizie într-o situație financiară dificilă și pe baza lipsei de progres”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

2 COMENTARII

  1. Are nevoie d-l Dominic Fritz sa-si plateasca dansul leafa din bani publici ca primar al Fritzisoarei, avand in vedere ca nu indeplineste criteriile minime obligatorii de eligibilitate pentru demnitatea publica de primar? Conform Constitutiei Romaniei, art.16(3): „Functiile si demnitatile publice, civile sau militare, pot fi ocupate de PERSOANELE care au cetatenie romana si domiciliul in Romania. Asa se intampla si in Franta, Belgia, Italia, Grecia, Polonia, Slovenia, Bulgaria, etc. Pe portalul oficial al UE, specialistii in drept spun clar ca, la alegerile municipale din Romania, cetatenii europeni pot sa candideze ca si consilieri, NU si pentru functia de primar sau prefect. Pana in acest moment Tribunalul Timis a refuzat sa verifice criteriile minime obligatorii de eligibilitate ale d-lui Fritz pentru demnitatea publica de primar, incalcandu-se astfel art.149 din Codul administrativ/2019R. Contestatiile depuse la Timisoara nu au fost solutionate. D-l Fritz nu are cetatenie romana. D-l Fritz nu are nici domiciliul in Timisoara, asa cum prevede art.56 din L115/2015:”Cetatenii europeni pot sa candideze in UAT-ul unde au domiciliul”, NU dreptul de rezidenta provizorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.