Emil Kindlein, la finalul ediției din acest an a festivalului Analogic: „Suntem...

Emil Kindlein, la finalul ediției din acest an a festivalului Analogic: „Suntem la un punct de cotitură în ceea ce privește arta“

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2125256490">

În ciuda faptului că anul în curs este unul în care multe manifestări artistice au suferit amânări sau anulări, din cauza pandemiei, organizatorii „celui mai mic festival” din Timișoara, Analog Mania, n-au predat „armele” și au pus la punct o ediție inedită a evenimentului. Manifestarea din acest an s-a desfășurat sub „aripa” Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT), Ambulanța Culturală și Emil Kindlein (fondatorul Analog Mania), care au adus un nou concept de festival adresat publicului consumator de artă analogică.

Festivalul Analogic 2020 este parte integrantă din bid-bookul Timișoarei pentru Capitală Europeană a Culturii și a cuprins în perioada 8-29 noiembrie proiecții de film cu muzică live, colecții și expoziții muzeale, fotografie, serigrafie și expoziții obiect. Spațiul expozițional larg al Casei Tineretului a permis accesul limitat al vizitatorilor, în conformitate cu normele în vigoare.

„Analogic 2020 a fost o ediție deosebită. Nu neapărat pentru că suntem în anul corona ci și pentru dimensiunea la care am ajuns cu această manifestare care a inclus evenimente tradiționale desfășurate sub umbrela Analog Mania și Analog Experience. Expozițiile au fost montate pe trei nivele, la Casa Tineretului. Am avut parte de o deschidere ce a beneficiat de un performance provocator și o săptămână cu proiecții de film alături de muzică live. Miza a fost… cum influențează sunetul percepția unui film. Am cântat patru zile pe proiecția aceluiași film în diferite formule… A fost o provocare… să te contopești cu ecranul, într-o sală goală, totul transmis live pe Internet. E o nouă experiență pentru orice artist. Am muncit mult pentru montarea expozițiilor și am realizat o serie de materiale care vor fi lansate după eveniment“, a spus Emil Kindlein, din partea organizatorilor.

Evenimentul Analogic 2020 este documentat cu un tur virtual de 360 grade. Pe lângă diversele expoziții cei interesați au avut parte și de proiecția filmului „Man With a Movie Camera“, patru seri la rând, de fiecare dată cu acompaniament live diferit. Alături de trio-ul de bază format din Irinel Cârlan, Sergiu Cătană și Emil Kindlein, la aceste happening-uri sonore au mai participat Rodion G.A. Levi Molnar, Răzvan Mărcuci, Petre Ionuțescu, Gabriel Almași și Shaniyo.

„Suntem la un punct de cotitură în ceea ce privește arta. Față de cum percepe publicul arta. Se schimbă multe, viața nu mai va fi la fel după momentul ăsta… cât va dura el. Am simțit o deschidere faină din partea partenerilor care ne-au ajutat. Desigur, arta are nevoie de public. Vibrația nu e aceeși pe Internet, acest mediu nu poate transmite ceea ce este într-o sală. Așteptăm cu nerăbdare să cântăm live, să participăm la expoziții. Până atunci… suntem într-o mare sală de repetiții pentru un mare boom pe care eu mi-l doresc după anul ăsta“, a mai spus Emil Kindlein.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.