Inspecţia Muncii a publicat ghidul pentru activităţi de telemuncă şi muncă la...

Inspecţia Muncii a publicat ghidul pentru activităţi de telemuncă şi muncă la domiciliu

0
DISTRIBUIȚI

Inspectia Muncii a publicat, ieri, un ghid prin care explică procedura de pentru introducerea în Registrul General de Evidenţa a Salariatilor (REGES/REVISAL) a actelor aferente angajaţilor care vor lucra de la domiciliu, telemuncă sau prin aplicarea unui program individualizat de muncă.

Guvernul a aprobat, joi, o ordonanță de urgență care prevede ca pe durata stării de alertă angajatorii să dispună munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, acolo unde specificul activității permite. Sunt vizați angajatorii din sistemul privat, autoritățile și instituțiile publice centrale și locale, regiile autonome, societățile naționale, companiile naționale și societățile la care capitalul social este deținut integral sau majoritar de stat ori de o unitate administrativ teritorială.

Ministerul a anunțat că Inspecția Muncii va verifica respectarea prevederilor acestei OUG.


Ghidul a fost publicat pe site-ul Inspecţiei Muncii şi prevede instrucţiuni pentru angajatorii care vor dispune, pe perioada pandemiei, activităţi de telemuncă, munca la domiciliu pentru angajați.

În cazul în care angajatorul dispune, prin decizie unilaterală stabilirea unor programe individualizate de muncă se va lua în calcul ca personalul să fie împărțit în cel puțin două grupe care să înceapă, respectiv să termine activitatea la o diferență de cel puțin o oră. Această măsură implică doar modificarea programului de lucru, nu a unei clauze din contractul individual de muncă și, prin urmare, nu se transmite în Registrul General de Evidență a Salariaților.  Pe durata stării de alertă angajatorii pot dispune, prin decizie, munca la domiciliu, cu respectarea prevederilor legale în vigoare. În cazul acestei decizii ghidul explică procedura prin care angajatorii vor înregistra contractul de muncă la domiciliu în REGES/REVISAL. Decizia se poate utiliza doar pentru activitățile care presupun folosirea tehnologiei informației și comunicațiilor. În cazul acestei decizii ghidul explică procedura prin care angajatorii vor înregistra contractul de muncă la domiciliu în REGES/REVISAL.

Ghidul poate fi consultat integral AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.