Titus Corlățean: „PSD în mod normal va câștiga alegerile”

Titus Corlățean: „PSD în mod normal va câștiga alegerile”

1
DISTRIBUIȚI

Titus Corlățean, vicepreședintele Senatului României, a declarat că președintele Klaus Iohannis este președinte de partid și nu președintele tuturor românilor, iar acest lucru aduce deservicii profunde societății românești.

„Mesajul acesta bazat pe ură, permanent să îndemni o categorie de electorat împotriva unui electorat pe care îl numești „ciuma roșie” și când stimulezi această stare de învrăjbire, practic generezi o fractură în societate. O țară fracturată generează un stat vulnerabil, care este un stat slab inclusiv la masa decidenților externi, în familii precum Uniunea Europeană. Asta ne dezavantajează pe toți pentru că cineva are interesul de a acumula toată puterea în stat”, a declarat senatorul PSD, în această seară, la emisiunea PRESSALERT LIVE.

Titus Corlățean a mai precizat că ceea ce încearcă Klaus Werner Iohannis este profund dăunător democrației românești.

„Mi-e foarte simpatic să îl aud pe domnul președinte că recurge la acuze permanente la adresa unor guvernări PSD, câtă vreme domnia sa se află de vreo șase ani la putere, după alți zece ani de putere prezindențială de dreapta. Deci, 16 ani România a avut președinți de dreapta. Președintele are o serie de puteri foarte importante. Dar tu vii și spui, și ai avut și guvernele tale, că ei sunt de vină, când tu cinci ani ai dormit sau ai fost în concedii luxoase și nu și-ai făcut datoria cum se cuvine față de țara asta și ne-ai povestit ideile cu România lucrului bine făcut, România educată și chiar așa nu ai performat pentru că nu ai produs nimic concret, toată credibilitatea acestui mesaj poate să funcționeze pentru cercul de fani foarte hotărâți, dar pentru o majoritate a națiunii, nu mai funcționează pentru că domnul Iohannis este într-o cădere serioasă de popularitate. Pentru domnia sa, contează mai puțin. Pentru partidul care a profitat de popularitatea prezidențială contează pentru că atunci când se duce bolovanul în jos, se duce și partidul care e agățat de președinte. Dar cel mai rău este pentru națiune pentru că dacă președintele nu îmbracă haina constituțională a celui care să unească energiile națiunii, ci vine și jignește permanent un partid care, apropo, are meritele principale și europene și transatlantice în această țară”, a afirmat senatorul Titus Corlățean.

Întrebat ce părere are despre închiderea piețelor, parlamentarul social-democrat a spus că această propunere, la fel și cea de închidere a școlilor, nu a avut în spate o fundamentare din partea unor specialiști, ceea ce înseamnă că politrucii au învins națiunea română.

„Și eu am avut senzația la un moment dat că cel rău le-a luat mințile guvernanților.


Marea Britanie, în urmă cu vreo trei săptămâni, și-a actualizat strategiile și a luat în considerare trei scenarii: grav, foarte grav și de criză majoră. În niciunul din cele trei scenarii, nici bisericile, nici școlile nu s-au închis sau nu urmau să se închidă. Foarte important! Lucrurile acestea au fost fundamentate științific, prin măsurători, evaluări. Revenind pe plaiurile mioritice, n-ai nicio explicație de ce guvernanții au decis să păstreze deschise mall-urile, supermarketurile, eu nu vreau să se închidă, dar spun că este vorba de o contradicție de logică evidentă. Cum poți să justifici că le ții deschise pe astea, în schimb piețele cu structură închisă, unde oamenii erau cu măști, cu mănuși, dezinfectanți, se lua temperatura la intrare, erau lucrurile rarefiate, de ce închizi acolo unde ai un producător român, unde ai produse românești, chestia asta a antagonizat largi categorii de oameni”, a spus Titus Corlățean.

Acesta consideră că partidul din care face parte are șanse bune de a fi primul în rezultatele alegerilor parlamentare din decembrie. „În funcție de gradul sociologic, de agitație care crește, în funcție de modalitatea de a-și exprima prin prezență fizică ceea ce este exprimat ca opțiune sociologică deja, PSD în mod normal va câștiga alegerile. Contează foarte mult gradul de mobilizare într-o anumită categorie de vârstă față de pandemie. Și știm bine, frica a fost stimulată constant, programatic de guvernarea PNL pentru a intimida anumite categorii de vârstă de a nu ieși la vot. Eu constat din discuțiile pe care le am cu oamenii din Dâmbovița la firul ierbii că sunt tot mai deciși să iasă la vot, loviți de măsuri pe care Guvernul acesta le-a luat. PSD nu urcă spectaculos, dar urcă constant, în timp ce PNL se duce foarte clar. E o discuție cu USR ce se întâmplă pe principiul vaselor comunicante, dar PSD are o șansă, nu spun că e o certitudine, de a câștiga aceste alegeri chiar și cu un mandat. Atunci, în mod firesc, PSD va veni cu o propunere de premier”, este de părere vicepreședintele PSD

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.