Dan Alexa e pregătit pentru derby-ul cu Rapid: „Un meci important, de...

Dan Alexa e pregătit pentru derby-ul cu Rapid: „Un meci important, de sărbătoare”. ASU Politehnica, cu tot lotul valid pe „Ştiinţa”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica a început anul cu un meci în compania Rapidului şi îl va încheia, de asemenea, tot cu o partidă oficială în compania „fraţilor” din Giuleşti. Dan Alexa şi-a dorit să vorbească despre derby cu câteva zile bune înainte pentru a pregăti în detaliu meciul care îi poate duce pe alb-violeţi mai aproape de obiectivul mult dorit. Duelul e special şi pentru tehnicianul bănăţean, care nu şi-a ascuns simpatia pentru alb-vişinii.

Diferenţa faţă de partida din martie e că acum jocul va fi pe mai micuţa arenă „Ştiinţa” şi fără accesul publicului. De asemenea, dacă atunci Rapidul îl avea pe Daniel Pancu pe bancă, acum giuleştenii l-au numit pe Nicolae Grigore în funcţia de „principal”, dar au anunţat şi sprijinul experimentatului Viorel Hizo. „Întâlnim una dintre pretendentele la promovare, un club mare al României. Am avut şansa să joc şi să antrenez Rapid în două rânduri. E un club care mie îmi este foarte drag, am foarte mulţi prieteni acolo. Respect enorm de mult galeria Rapidului, ştiu exact ce se întâmplă acolo. Îşi doresc foarte mult această promovare şi e normal pentru potenţialul clubului. E o echipă care şi-a schimbat antrenorul săptămâna aceasta. Îl cunosc pe Nicolae Grigore, e fostul meu coleg, e un băiat foarte inteligent, care, o să vedeţi, are perspective în antrenorat şi şi-a dorit foarte mult să devină antrenor principal. E un meci greu, important pentru noi, un meci de sărbătoare, pentru că aşa cum ştiţi suntem înfrăţiţi la nivelul galeriilor, cluburilor, cu ei, sper să ne ridicăm la nivelul mizei partidei. Avem oportunitatea să terminăm în primele trei cu o victorie şi cred că un eventual succes duminică ne-ar asigura locul în play-off în proporţie de peste 90%”, a declarat Dan Alexa.

„Chirurgul” are tot lotul valid, în premieră, ultimul revenit la pregătire e portarul Emanuel Fişteag, după ce a fost nevoit să parcurgă o perioadă de carantină din cauza coronavirusului.


“Avem tot lotul valid, foarte important, după mult timp şi sper să fiu inspirat în alegerea primului 11… E un meci important pentru că avem apoi vacanţă. E foarte important să avem două luni de linişte, să fim în primele trei şi să putem să pregătim foarte bine mini-returul să zic aşa şi play-off-ul Doamne ajută!”, a precizat Dan Alexa. Ultima noutate din staff-ul său e preparatorul fizic Iulian Ichim, care a activat chiar la Rapid înainte de Timişoara.

„E un meci foarte important din toate punctele de vedere, un derby al fotbalului românesc, cu o echipă foarte bună, mai ales de la mijloc în sus. În ultimii 30 de metri au jucători care pot să facă diferenţa în orice moment. Trebuie să fim concentraţi din primul până în ultimul minut şi trebuie să câştigăm neapărat pentru a avea o iarnă liniştită şi să ne apropiem cât mai mult de play-off (…) Va fi un meci în care nu o să rişte nici ei foarte mult. Eu cred că vor veni să nu piardă în primul rând, să nu iasă din calcule, căci dacă noi câştigăm au şanse mai mici să prindă play-off-ul”, a spus şi mijlocaşul Alin Ignea.

Cel care se află de mai bine de trei ani în lotul alb-violet e încântat că mai are din această toamnă în echipă un coleg din cartierul copilăriei: “Mi-aş dori să vină cât mai mulţi din Freidorf, e o mândrie, a venit şi Petre (Ivanovici) lângă noi şi ne şi ajută foarte mult. Sper să promovăm anul acesta”. „Diferenţa cea mai importantă e că a venit Dan lângă noi şi din prima zi a spus: trebuie să promovăm şi ne-am schimbat mai mulţi dintre noi atitudinea iar presiunea aceasta ne face un bine… În plus, au venit jucători foarte buni, care ne ajută, ne ajută nu numai fotbalistic ci şi prin faptul că au caracter. Eu spun că e cel mai bun grup din Liga 2 şi acesta e atuul nostru în acest an”, a punctat Ignea cu referire la obiectivul mai ambiţios al „echipei suporterilor” fixat în ediţia 2020-21.

Derby-ul Politehnica Timişoara – Rapid Bucureşti se dispută duminică, de la ora 13.30, pe arena “Ştiinţa”, în etapa a 15-a a Ligii 2, ultima din acest an. Alb-violeţii sunt pe 3, cu 24 de puncte, în timp ce giuleştenii sunt pe locul 5, cu un punct mai puţin. Ambele formaţii au 13 meciuri bifate. Deşi se dispută fără spectatori, 15 fani norocoşi pot viziona meciul pe viu ca parte din delegaţiile oficiale ale echipelor, cinci dintre aceste locuri sunt rezervate susţinătorilor oaspeţi, care au propria variantă de bilet în magazinul virtual al gazdelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.