Iarna blândă, aliatul drumarilor. Ce spune directorul DRDP Timiș despre pregătirile specifice...

Iarna blândă, aliatul drumarilor. Ce spune directorul DRDP Timiș despre pregătirile specifice sezonului alb

0
DISTRIBUIȚI

deszapezireHorațiu Simion, director regional al DRDP Timișoara, a vorbit, la Radio Timişoara, despre pregătirile care se fac pentru ca zăpada și vremea rea să nu îi ia prin surprindere pe drumari în vestul țării.

„Pentru noi, iarna începe mult mai repede, în luna august, când întocmim pentru toate drumurile naționale și județene planurile de intervenție în toată regiunea noastră.


De atunci, a urmat o pregătire a drumurilor pentru iarnă și, având în vedere vremea frumoasă, mi-am propus inițial, având în vedere prognozele meteo care erau destul de neplăcute la început să facem 40.000 de metri pătrați de reparații. Fiind vremea bună, am făcut 120.000, deci de patru ori mai mult. Am făcut niște colmatări pentru că este foarte important ca apa să nu pătrundă iarna în corpul drumului și de unde ne propusesem 24.000 de metri liniari, am făcut 113.500, deci o realizare de peste 400% a programului. Ne-am pregătit cu mixtură stocabilă, iar stocurile, în principiu, le-am avut de anul trecut, atât de sare, cât și de nisip și de clorură de calciu. Am mai aprovizionat puțină sare, astfel încât să fim în procentul care este necesar a fi avut în toate bazele noastre de deszăpezire la această dată”, a spus Horațiu Simion, directorul DRDP Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.