O vilă abandonată din centrul Timișoarei, transformată într-un imens dormitor de migranții...

O vilă abandonată din centrul Timișoarei, transformată într-un imens dormitor de migranții care așteaptă să plece spre vestul Europei

3
DISTRIBUIȚI
Migrant intrând în vila ocupată ilegal

O vilă abandonată din centrul Timișoarei, aflată pe bulevardul care leagă Gara de Nord de Piața Victoriei, a fost transformată, sub ochii autorităților, într-un imens dormitor de către migranții ajunși aici în drumul spre vestul Europei. Accesul se face direct de pe trotuar la subsolul clădirii printr-un ce a fost odată unul dintre geamurile de la subsol. Celelalte ferestre sunt blocate în continuare cu plăci de metal sau bucăți de lemn. Afganii, sirienii sau irakienii, care așteaptă să fie preluați de călăuze sau să găsească o cale de a părăsi ilegal România, nu au nicio problemă să intre sau să iasă pe ușa improvizată la orice oră zi sau din noapte.

Astăzi, la amiază, a fost vânzoleală mare pentru că în fața Gării de Nord din Timișoara reprezentanții unei asociații au venit să dea de mâncare oamenilor străzii și migranților care ”gravitează” în zonă. Rând pe rând, aceștia au părăsit imensul dormitor în grupuri de câte patru sau șase și s-au dus să-și ia mâncarea și ceaiul oferit după care s-au reîntors în casă părăsită. Mulți dintre aceștia au documente după ce au făcut cereri de azil și au fost cazați în diverse centre din țară, dar au plecat să fie cât mai aproape de granița cu Ungaria pentru  a ajunge, într-un final, la destinația finală. Din cauza legislației extrem de relaxată, autoritățile, practic, nu prea au ce să le facă migranților care au acte și ar trebui să fie într-un centru din Moldova, de exemplu, și sunt la Timișoara.

În plus, numărul mare de migranți face ca autoritățile să nu mai facă față situației pentru că se lucrează cu același număr de polițiști de frontieră și nu mai există capacități suplimentare de cazare în zonă.


Profitând de toate acestea, migranții au început să-și facă adevărate tabere în centrul Timișoarei, pe lângă cei cu acte fiind și cei care intră ilegal în țară și nu au fost prinși de autorități pentru a fi ”scanați”. ”Zona Gării de Nord din Timișoara a devenit noul centru al migranților. Stau pe unde apucă, au și magazinele din zonă de unde se aprovizionează. Situația este extrem de complicată, dovadă stă și situația de Arad cu acel caz de omor pe câmp între migranți. Este o chestiune de timp până vor fi atacuri și la adresa polițiștilor, jandarmilor sau polițiștilor de frontieră. Cei care conduc instituțiile nu au soluții legale pentru aceste situații și din această cauză situația se degradează de la zi la zi”, a declarat pentru PRESSALERT.ro, sub protecția anonimatului, unul dintre cei implicați în combaterea fenomenului migraționist.

 

 

3 COMENTARII

  1. Migranți nu doresc sa se stabilească în România și nu pot sa înțeleg de ce nu sint lăsați sa se ascundă în camioane și sa ajungă la mama Merkel care ii iubește. Pina acum au stat prin parcuri și e logic ca doresc sa stea măcar noaptea la adăpost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.