Profilul viitorului premier, prin ochii deputatului USR Cătălin Drulă: „Credibil, o figură...

Profilul viitorului premier, prin ochii deputatului USR Cătălin Drulă: „Credibil, o figură care să nu fie uzată, un om competent care să poată să implementeze acel program de guvernare”

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul de Timiș Cătălin Drulă, de la USR PLUS, a declarat astăzi că partidul din care face parte va purta negocieri cu PNL pentru desemnarea premierului și că în alianță ar putea fi cooptată și UDMR.

„USR PLUS este gata de guvernare, vom începe în cel mai timp discuțiile cu partenerii de la PNL.


Probabil UDMR se va regăsi în Guvern. În ceea ce privește numirea premierului, vom avea discuții la Cotroceni cu președintele Iohannis, dar în mod sigur premierul trebuie să fie o figură credibilă și acceptată de ambele partide. Sunt realist, noi având un scor mai mic nu putem veni cu propunerea de premier. În același timp, oamenii care au subperformat și care au lăsat majoritatea astea mai fragilă decât ar fi putut să fie trebuie să-și asume acest lucru”, a afirmat Cătălin Drulă.

Întrebat dacă Ludovic Orban este o opțiune de premier pentru USR PLUS, deputatul a răspuns: „cred că trebuie să ne întrebăm dacă pentru electorat este o opțiune viabilă și rezultatul de ieri înclină spre varianta nu. Deci, cum spuneam, discuțiile sunt deschise, nu vreau să le anticipez, mergem la aceste negocieri cu bună credință și e normal să le desfășurăm față în față, cu partenerii noștri, cu președintele Iohannis. E important ca România să aibă un premier credibil, o figură care să nu fie uzată, un om competent care să poată să implementeze acel program de guvernare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.