O secție a Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara, declarată...

O secție a Facultății de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara, declarată cea mai bună din țară în domeniu

0
DISTRIBUIȚI

Domeniul de studii Inginerie Civilă din cadrul Facultății de Construcții, Universitatea Politehnica Timișoara, cu o tradiție de aproape 80 de ani și cu o largă recunoaștere națională și internațională, a fost clasificat pe primul loc din țară, în baza unei evaluări comparative a universităților pe domenii de studii, realizată în 2020 de Școala Națională de Studii Politice și Administrative, a transmis instituția de învățământ.

Facultatea de Construcții din cadrul Politehnicii timișorene s-a înființat prin Decretul Lege nr. 3134/11 din noiembrie 1941, cu specializarea Construcții civile și industriale.

„Facultatea de Construcții din cadrul Universității Politehnica Timișoara a cunoscut o continuă dezvoltare și diversificare, în special după reforma învățământului din 1948.


Cadre didactice cu înaltă prestanță academică au adus prestigiul facultății, creând și adevărate școli în domeniul Ingineriei Civile: Pompiliu Nicolau – construcții hidrotehnice, Nicolae Maior si Laurențiu Nicoară – infrastructuri pentru transporturi, Dan Mateescu – construcții metalice, Constantin Avram – beton armat. Și în prezent, Facultatea de Construcții din cadrul UPT are o serie de cadre didactice de valoare, cu recunoaștere internațională, membri ai Academiei Române sau ai Academiei de Științe Tehnice din România, membri în diverse structuri internaționale în domeniu. Ca atare, nu este o surpriză desemnarea domeniului de studii Inginerie Civilă din cadrul Facultății de Construcții din Timișoara ca fiind pe primul loc în țară, potrivit unei propuneri de evaluare comparativă a universităților pe domenii de studii, realizată în 2020 de Școala Națională de Studii Politice și Administrative, în baza unui set de indicatori relevanți, care au vizat: calitatea resursei umane, impactul si performanța activității științifice, fondurile atrase pentru cercetarea științifică, capacitatea instituțională si de cercetare”, mai spune mesajul transmis de UPT

Instituția notează că, începând cu anul 2017, a existat o creștere continuă a numărului de studenți la nivelul anului I studii de licență din cadrul Facultății de Construcții din Timișoara (cu 17% în 2018, 48% în 2019, respectiv cu 83% în 2020). În anul 2020, admiterea la Facultatea de Construcții a reprezentat cea mai mare creștere din UPT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.