Toaleta nu e coș de gunoi. Ce aruncă unii timișoreni în canalizarea...

Toaleta nu e coș de gunoi. Ce aruncă unii timișoreni în canalizarea orașului

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-360660212">

Șervețelele umede, bețișoarele de urechi, dischetele demachiante, mănușile chirurgicale, măștile și resturile alimentare sunt aruncate de către timișoreni tot mai des în toaletă. Reprezentanții Aquatim atrag din nou atenția că acestea nu au ce căuta în canalizare.

„O parte consistentă a activității Aquatim se desfășoară în domeniul epurării apei uzate, în cadrul Stației de Epurare Stan Vidrighin din Timișoara. Se știe că apa uzată care ajunge în stație este încărcată cu materii organice, și, în mod nedorit, cu numeroase deșeuri, de plastic, textile etc, care periclitează funcționarea utilajelor stației, îngreunează procesul de epurare prin introducerea opririlor suplimentare pentru curățarea manuală a grătarelor, care sunt programate să se curețe automat, în condițiile unei încărcări normale a apei uzate”, a declarat pentru PRESSALERT.ro Loredana Leordean, de la Biroul Comunicare și Marketing al Aquatim SA.

Aceasta mai atrage atenția că pandemia aduce, din păcate, încă un pericol pentru salariații stației de epurare, dat fiind faptul că unii timișoreni aruncă măștile și mănușile de protecție în vasul de toaletă, un lucru total neindicat.

„Revenim așadar cu recomandările campaniei noastre permanente „Canalizarea nu e coșul de gunoi”: șervețelele umede, bețișoarele de urechi, tampoanele demachiante, mănușile chirurgicale și măștile, resturile alimentare nu au ce căuta în canalizare!”, ne-a mai spus Loredana Leordean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.