ASU Politehnica s-a ales cu doar un punct din „bătălia” de la...

ASU Politehnica s-a ales cu doar un punct din „bătălia” de la Slobozia. Dan Alexa: „Am aşteptări mai mari de la jucătorii de atac”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczki Jozsi

ASU Politehnica nu a reuşit să se impună pe arena „1 Mai” din judeţul Ialomiţa. A fost doar 0-0 cu Unirea Slobozia, formaţie nou promovată dar cu o altă atitudine de la (re)preluarea ei de către Adrian Mihalcea. Jucătorii lui Dan Alexa au avut ocazii mai multe şi mai clare, dar nu au reuşit să-l învingă pe portarul advers, deşi acesta a rămas cu doar nouă colegi de câmp pe final.

Alb-violeţii au fost susţinuţi nu doar „online”, ci şi de la faţa locului de nu mai puţin de 50-60 de fani, care, au rămas, fireşte în afara stadionului. Minutul 5 a adus deja o şansă de gol oaspeţilor, dar Casado a reluat cu capul direct spre braţele lui Gurău. 12 minute mai târziu Cioinac l-a pus în dificutate pe portarul ialomiţenilor cu un şut de la distanţă, dar Plazonja nu a profitat şi a acuzat că a fost busculat în careu. Gazdele au replicat câteva minute mai târziu prin Sory Diarra (min. 26), fază la care Hindrich a respins în lateral încercarea de „foarfecă” a africanului. În rest jocul a fost destul de fizic, în prima parte. Ocazie cu care arbitrul a ieşit la rampă şi cu unele cartonaşe aiuritoare.

Repriza a doua a fost dominată aproape categoric de ASU Poli. Dar ocaziile clare au venit mai târziu. Cioinac (64) a trimis puţin pe lângă ţintă. Iar mai târziu „libera” expediată tot de el (69) l-a pus iarăşi în dificultate pe Gurău, care a fost salvat de intervenţia unui fundaş ce mai degrabă l-a faultat pe Mera în opt metri. Nici de această dată nu s-a dictat nimic. Cu un sfert de oră înainte de final Ivanovici a executat o fază fixă, balonul a căzut, deviat, la Cioinac, dar acesta a semiluftat şi aşa s-a dus o nouă ocazie. Din minutul 87, gazdele au rămas cu om în minus, Lazăr văzând al doilea galben pentru un fault fără minge.


Au urmat minute cu jucătorii Sloboziei baricadaţi în propriul careu. Nici în ultimul minut al prelungirilor, când Mera a reluat cu capul după un corner, nu s-a deblocat tabela şi fiecare s-a ales cu un punct în plus în clasament.

ASU Poli rămâne pe 2, dar cu 28 de puncte obţinute în 16 meciuri, mai multe decât majoritatea echipelor din „zonă” şi care forţează play-off-ul. Etapa viitoare alb-violeţii primesc vizita unei alte pretendente la play-off, Metaloglobus, formaţie care s-a impus azi cu 3-0 în faţa celor de la Aerostar. Meciul e programat duminică, 7 martie, de la ora 13.00.

Unirea Slobozia: Gurău – Ghiţă, G. Lazăr, Ibrian, C-tin Toma (cpt.) – Traşcu (61, B. Vasile), Suciu – Danciu (79, Răduca), S. Diarra (79, Adăscăliţei), Trucă – Moldovan (57, Afalna). Pe bancă: I. Poiană – I. Dinu, M. Lemnaru, Ozkara, V. Ciobanu. Antrenor: Adrian Mihalcea.

ASU Politehnica Timișoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Popovici – Cioinac – Munteanu, Codrea (90+1, Ignea), Casado (65, R. Rus), Ivanovici – Plazonja (78, Axente). Pe bancă: Păduraru – Coadă, Pamfile, Bocşan, D. Radu, Jurj. Antrenor: Dan Alexa.

Dan Alexa: „Am pierdut două puncte”

Insuficient, a fost concluzia tehnicianului timişorenilor după această remiză albă. „Am avut o primă repriză echilibrată, apoi repriza a doua am controlat-o. Am avut trei-patru situaţii mari, clare, am avut şi o lovitură de la 11 metri (la începutul reprizei a doua Mera a fost lovit cu piciorul de portarul advers). Din păcate ne-a lipsit golul. O repriză a doua pe care am jucat-o aşa cum ar fi trebuit să o jucăm şi pe prima. Dar am întâlnit o echipă foarte bine organizată. O echipă foarte agresivă, care a avut şi şansa ei la începutul reprizei a doua. Sunt dezamăgit pentru că, la cum s-a jucat repriza a doua, trebuia să câştigăm! Din păcate nu am făcut-o şi am pierdut două punct”, a declarat Dan Alexa.

„Principalul” alb-violeţilor a subliniat că aşteaptă mai multe reuşite de la atacanţii din lot, în condiţiile în care ocaziile trebuie mai des concretizate: „După prima repriză spuneam că e un punct echitabil, dar după aspectul reprizei a doua, vorbind strict de joc, am pierdut două puncte azi. Sigur, într-o luptă în care între zece echipe diferenţa e de trei-patru puncte, normal că pot conta foarte mult. Dar trebuie să luăm şi lucrurile bune – am fost organizaţi, am interpretat foarte bine toate fazele. E o echipă foarte bună de contraatac, mult schimbată în bine Slobozia, de când a venit Mihalcea. Dar repet, am aşteptări mai mari de la jucătorii de atac, mult mult mai mari, pentru că trebuie să înscriem, trebuie să fructificăm ocaziile pe care le avem. O să întâlnim echipe care se apără cu opt-nouă jucători în jumătatea proprie şi atunci când ai situaţii, dacă nu înscrii, nu poţi câştiga, clar”.

Foto: Leczki Jozsi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.