Care sunt marile lucrări prioritare pentru Primăria Timișoara

Care sunt marile lucrări prioritare pentru Primăria Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

De miercuri, primăria a început asfaltările la cald, iar de câteva săptămâni se lucrează cu mixtură la rece. Se lucrează mai întâi pe marile artere: Calea Aradului, Str. Sever Bocu, Str. Divizia 9 Cavalerie, Str. Avram Imbroane, Str. Aristide Demetriade, Str. Drubeta, Calea Torontalului, Bd. Cetății, Str. Bucovina, Calea Torontalului și Calea Lugojului. A fost anunțată și Poliția Rutieră pentru a fi pregătită să intervină dacă sunt probleme în trafic și se face și monitorizare cu camerele video.

În ceea ce privește marile lucrări, primarul Dominic Fritz a spus că va da în curând ordinul de începere pe Calea Bogdăneștilor, unde se va desfășura un proiect cu fonduri europene  în valoare de 116,8 milioane de lei cu tot cu TVA.

În martie, când vremea va permite, vor începe lucrările pe bd.


Sudului (10,82 milioane de lei cu tot cu TVA), strada Grigore Alexandrescu (6,65 milioane de lei cu tot cu TVA.) și strada Mareșal Constantin Prezan (41,7 milioane de lei cu tot cu TVA,).

„Sunt foarte conștient că lumea așteaptă ca aceste lucrări să continue. Zilele acestea vorbesc la București pentru finanțarea proiectelor începute de fosta administrație fără a avea banii în bugetul local. S-au început unele lucrări, pe considerente de imagine, dar fosta administrație nu a prevăzut bani pentru ele. Noi încercăm din răsputeri să găsim acum fonduri pentru proiectele pe care fosta administrație le-a lăsat fără bani. Aceste proiecte nu au fost bugetate într-un mod responsabil, s-au început mult mai multe lucrări înainte de alegeri decât sunt bani în bugetul local și acesta este motivul pentru care noi, acum, încercăm din răsputeri să găsim fonduri. Noi nu oprim investiții, dar putem să cheltuim doar banii care ne vin, nu putem să facem să plouă cu banii, dar Sudului, Alexandrescu și Prezan sunt priorități ale noastre”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Foto: arhivă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.