Un pompier pensionar a salvat viața unei vecine căreia îi luaseră foc...

Un pompier pensionar a salvat viața unei vecine căreia îi luaseră foc hainele

1
DISTRIBUIȚI

Un fost pompier din Timiș, pensionat de câțiva ani, a devenit erou pentru o vecină care, din neatenție, și-a dat foc la haine. Totul s-a petrecut marți seara.

„Am ajuns acasă și mă descălțam când, dintr-o dată, aud în spatele meu un strigăt disperat «Ajutor! Salvați-mă, salvați-mă! Iau foc…Nu vreau să mor!». M-am întors repede și am văzut pe hol o vecină care alerga spre mine, hainele îi erau în flăcări, iar ea dădea din mâini disperată… Vă zic sincer, așa ceva numai în filme am văzut, dar nu m-am pierdut cu firea. Lângă ușă aveam 3 bidoane cu apă, le țin acolo pentru flori. Le-am luat în viteză și am încercat să-i sting hainele în flăcări și am încercat să-i protejez capul și fața.


Am strigat la soția mea să-mi aducă repede un cearceaf pe care l-am udat și l-am înfășurat în jurul victimei, iar vecinilor le-am zis să sune de urgență la 112 și să cheme o ambulanță. Am stat lângă ea până a venit ambulanța și am încercat să-i îndepărtez ușor bucățile de haine arse. Noroc că a ieșit pe hol, altfel probabil dădea foc și la apartament. Eu doar mă bucur că am fost în timpul și la locul potrivit și am reușit să o salvez”, a povestit plutonier adjutant șef (în rezervă) Dumitru Daniel Cărăușu.

Femeia gătea ceva și, din neatenție, s-a apropiat prea mult de aragaz și i-au luat foc hainele. „Îngrozită, aceasta a alergat pe hol în căutarea ajutorului. Iar ajutorul a venit de la fostul nostru coleg care, având 30 de ani de experiență în astfel de situații, nu s-a pierdut cu firea și a acționat prompt, salvând viața acestei femei”, a transmis ISU Timiș.

Victima a fost preluată de un echipaj medical și transportată la spital. După intervenția promptă a fostului pompier, femeia a suferit arsuri de gradul II doar în zona pieptului și ușoare arsuri la nivelul feței.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.