Aniversare pentru muzicianul timișorean inspirat de folclor. Mircea Ardelean Jr. împlinește o...

Aniversare pentru muzicianul timișorean inspirat de folclor. Mircea Ardelean Jr. împlinește o frumoasă vârstă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Facebook Mircea Ardelean Jr

Artistul timișorean Mircea Ardelean Jr împlinește astăzi frumoasa vârstă de 32 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!
Artistul este un muzician inspirat de folclor. E și normal să fie așa, căci provine dintr-o familie muzicală și a învățat să cânte la țambal la vârsta de șase ani. De-a lungul anilor, artistul a activat într-o serie de proiecte printre care s-au numărat Subcarpați, Mara, Traditional Quartet, The TM Groove, Thy Veils sau Pământ.

„Provin dintr-o familie muzicală, ambii părinți find interpreți de muzică populară. Acea perioadă îmi aduce aminte de momentele în care părinții mă luau cu ei la cântări. Fiind angajați ai ansamblului popular Banatul din Timișoara și colaborând cu multe alte ansambluri și grupuri muzicale locale și din țară, oriunde se putea mă luau cu ei și mă lăsau să hoinăresc prin jurul scenei sau locului în care se cânta iar eu ascultam muzică live pe “boxe de-alea faine” din vremea aia.


O altă amintire tare plăcută pe care o port cu drag în suflet de când aveam doar câțiva anișori, este atunci când tatăl meu mă lua la nunți sau evenimente private și mă punea la el pe picior când cânta la țambal. Asta pentru imaginația mea de copil a fost extraordinar, să stau în trupă acolo între grei și să mă uit la masa asta cu multe corzi bătute de tata“, spune artistul despre primele sale amintiri muzicale.

Anul trecut, Mircea Ardelean Jr. a fost invitatul special piesei „Se frânge România“, realizate de Beck Corlan, care a fost dedicată memoriiei victimelor din #colectiv.

Proiectul artistului care poartă numele de Pământ, a avut primul concert în cadrul Festivalul Artelor Timișorene, unde recitalul susținut de artiștii timișoreni a fost aplaudat la scenă deschisă de către spectatorii aflați în Piața Operei. Un al doilea recital al proiectului „nășit“ de Mircea Ardeleanu Jr. a avut loc la Reflektor Venue. Pământ este un proiect World Music cu teme și ritmuri inspirate din folclorul românesc și din diferite stiluri muzicale ale lumii.

Tatăl lui, Mircea Ardelean, a fost unul din cei mai cunoscuți virtuozi ai Banatului și a trecut în neființă anul trecut. De-a lungul carierei sale a cântat la Opera House – Australia, în China şi a colaborat cu mari artişti precum Bora Dughici, Zvonko Bogdan, Liubisa Pavkovici, Boki Milosevici sau Gheorghe Zamfir.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.