„Finală” pentru play-off: ASU Politehnica vrea punct(e) la Chiajna. Dan Alexa: „Să...

„Finală” pentru play-off: ASU Politehnica vrea punct(e) la Chiajna. Dan Alexa: „Să nu aşteptăm ajutor”

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Leczcki Jozsi (arhivă)

ASU Politehnica are aproape asigurat locul în play-off, dar încă există posibilitatea să rateze, cu un eşec, accesul în Top 6. Pentru a nu fi la mâna altora, alb-violeţii trebuie să obţină un rezultat pozitiv duminică, pe terenul cel puţin incomodei Concordia Chiajna. Un minus pentru bănăţeni va fi şi absenţa lui Dan Alexa de pe bancă, tehnicianul a primit trei runde de suspendare după ce a fost eliminat la jocul cu Pandurii.

După etapa în care a stat, ASU Poli nu a primit veşti foarte bune, în cazul unui eşec, la un clasament la egalitate de puncte (32) cu Călăraşi şi Csikszereda, există riscul ca alb-violeţii să rămână în afara Top 6. Chiar 11 echipe mai speră la play-off în continuare, cu şanse doar teoretice pentru Petrolul ori „U” Cluj. Timişorenii au însă soarta în propriile mâini.

„Într-adevăr, suntem foarte multe echipe, se poate întâmpla orice în ultima etapă. Mergem la Chiajna cu gândul clar de a lua punct sau puncte. Am avut acel semieşec la Pandurii, din păcate, problema noastră de-a lungul întregului an – nu reuşim sau foarte rar am reuşit să legăm două victorii. Dar suntem încrezători, e ultimul meci din sezonul regular.


Sigur, încă avem şanse mari la accederea în play-off. Dar, noi trebuie să arătăm că suntem o echipă care se bate la promovare, trebuie să arătăm bine şi am încredere că jucătorii care vor intra vor face absolut totul pentru a câştiga. Terenul sintetic nu ne avantajează, dar trebuie să ne adaptăm, pentru că aşa sunt condiţiile. Întâlnim Chiajna, o echipă mult schimbată în bine, cu jucători foarte buni, nu au pierdut deloc de la începutul anului, cu siguranţă e un meci greu”, a declarat Dan Alexa, antrenorul principal al Politehnicii.

ASU Poli nu are absenţe printre jucători, dar va fi lipsită de aportul „principalului” de pe banca tehnică, după eliminarea acestuia la jocul cu Pandurii (scor 1-1). „Eu sunt suspendat, am aflat astăzi că sunt suspendat trei etape. Am greşit şi pentru asta plătesc (…) Am un staff în care am mare încredere, ştiu exact cum gândesc eu şi sunt convins că vor fi la cel mai înalt nivel”, a spus „Chirurgul”, care s-a ales şi cu o amendă drastică.

„Avem şanse importante şi dacă am pierde la Chiajna, dar nu vreau să văd asta la jucătorii mei. Îmi doresc să văd determinare, îmi doresc să arătăm că suntem o echipă care a condus sau a fost mereu în primele trei-patru echipe ale campionatului şi trebuie să ne respectăm blazonul, să mergem acolo ca o echipă cu experienţă, care joacă pentru un obiectiv. Nu să aşteptăm din partea celorlalţi ajutor”, a conchis Alexa cu referire la calculele pe care aproape toată lumea le-a făcut în ultima perioadă.

Partida Concordia Chiajna – ASU Politehnica Timişoara se dispută duminică, 28 martie, de la ora 15.00 (televizată pe Digisport 4), concomitent cu toate celelalte partide ale rundei a 21-a a Ligii 2. Alb-violeţii sunt momentan pe 4, la egalitate de puncte cu primele trei clasate: U Craiova 1948, Viitorul Pandurii şi Farul, ultima însă are un joc mai mult şi va sta. Urmează Călăraşiul, cu 31 de puncte. Apoi alte trei formaţii au 30 de puncte (Mioveni, Rapid şi Metaloglobus). Chiajna va juca în play out, căci a adunat, sub aşteptări, doar 21 de puncte şi e pe 14.

Meciurile etapei 21 cu implicaţii în lupta pt. play-off: Metaloglobus – Rapid; Chiajna – ASU Poli; Mioveni – Aerostar; „U” Cluj – Petrolul; CSM Reşiţa – FCU Craiova; Csikszereda – Slatina şi Călăraşi – Viitorul Pandurii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.