Noi proteste față de culoarul ales pentru autostrada Timișoara – Belgrad. Vicepreședintele...

Noi proteste față de culoarul ales pentru autostrada Timișoara – Belgrad. Vicepreședintele CJT Alexandru Proteasa recunoaște că are terenuri pe traseu, dar își face griji pentru casele celor din Moșnița Nouă

1
DISTRIBUIȚI

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Proteasa, a declarat, luni, din nou că este nemulțumit de culoarul stabilit de Ministerul Transporturilor pentru traseul viitoarei autostrăzi Timișoara – Belgrad.

„Dorim să dăm din start o soluție viabilă să nu dăm o conotație politică acestei dezbateri. Noi vrem să ducem traseul pe varianta corectă dorită de oameni și să fie o variantă viabilă, sănătoasă și posibil de pus în aplicare. Am reușit să obținem caietul de sarcini pe care l-am studiat. Este important ca accesabilitatea spre autostradă să se creeze prin drumuri de infrastructură majoră. În cazul nostru, avem un acces foarte important unde este drumul european. Un al doilea acces important se dorește a se realiza la sud de Giroc, unde această autostradă propusă A3 se apropie foarte mult de centură. Va fi creat acolo un drum de acces de doi kilometri. Practic, acela va fi punctul în care timișorenii se vor conecta la autostrada A3”, a declarat, luni, Alexandru Proteasa în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Palatul Administrativ.

Vicepreședintele CJT a mai precizat că echipa instituției care a studiat caietul de sarcini de 80 de pagini a găsit o serie de probleme.

„Este un studiu superficial care afectează nu câteva case, ci mai multe case”, a declarat Proteasa. Acesta a mai precizat că traseul încalcă PUZ-ul aprobat de Primăria Moșnița Nouă încă din ianuarie 2005 și PUG comunei Bucovăț aprobat în 2009.

Întrebat de PRESSALERT.ro dacă are terenuri pe traseul viitoarei autostrăzi Timișoara – Belgrad, Alexandru Proteasa a răspuns: „eu am (n.r. – terenuri) în toată Moșnița Nouă. Eu sunt băștinaș, de la 1800 am strămoși acolo, avem terenuri, nu am nicio casă pe traseu, dar nu asta e problema, ci că autostrada va trece prin casele oamenilor. Pe culoarul respectiv sub o formă sau alta dețin terenuri”.

Vicepreședintele liberal al administrației județene ne-a spus că nu a stat de vorbă cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Proteasa a stabilit cu colegul său, vicepreședintele CJ Timiș Cristian Moș (USR PLUS), să trimită un memoriu la minister privind schimbarea traseului autostrăzii Timișoara – Belgrad.

Prezent la conferință, Florin Bucur, primarul comunei Moșnița Nouă, a spus că traseul aprobat de Ministerul Transporturilor trece prin locuințele oamenilor și a adus panică în comunitate.

„Chiar dacă ar fi mutat cu 100 de metri traseul, tot ar afecta casele.


Nu putem agrea acest traseu, trece prin zone unde sunt locuințe construite, PUZ-uri aprobate. Discutăm de sute de astfel de unități locative. Cunoaștem ce înseamnă beneficiul acestei autostrăzi, dar nicidecum să nu treacă prin locuințele oamenilor. Nu a venit niciun proiectant să discute cu noi despre cea mai bună soluție pentru acest culoar”, a declarat primarul din Moșnița Nouă, Florin Bucur.

De asemenea, Gheorghe Pop, primarul comunei Bucovăț, a declarat că trebuie găsită o variantă care să nu le afecteze liniștea și sănătatea  oamenilor.

„Noi suntem o comună mică, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fim ascultați. Am aflat din comunicatul de presă de la Ministerul Transporturilor despre această autostradă. Oamenii sunt revoltați, noi am depus deja un memoriu, este semnat de 100 de cetățeni. Ne dorim o variantă care să nu afecteze casele oamenilor, are influență asupra structurii de rezistență, afectează liniștea și produce noxe”, a spus Gheorghe Pop, primarul Bucovățului.

1 COMENTARIU

  1. firma care face studiul si proiectul a chemat la consultari primaria Mosnita, lle-au cerut sa vina cu acte, planuri, puz, proiecte etc. Si nu s-au dus ! acum Preoteasa care a fost vice si a asfaltat zonele unde are el terenuri, e nemultumit ! sa nu uitam ca la orice proiect se fac relocari de utilitati pe cheltuiala statului, asa ca sa nu se mai planga atata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.