Loc 1 cu gust amar: ASU Politehnica a făcut doar egal pe...

Loc 1 cu gust amar: ASU Politehnica a făcut doar egal pe terenul codaşei Pandurii. Alb-violeţii, mesaj in memoriam Adi Bărar

0
DISTRIBUIȚI
Foto: sspolitehnica.ro

ASU Politehnica şi-ar fi dorit să-şi asigure azi locul în play-off printr-o victorie aparent facilă, pe terenul „lanternei” Pandurii Tg. Jiu. S-a încheiat însă nedecis, 1-1, după ce gazdele pregătite de timişoreanul Călin Cojocaru au deschis scorul. Dorin Codrea a egalat imediat, dar nu a fost suficient. Pe finalul unui joc altfel foarte fragmentat, pe gustul formaţiei mai slabe, bănăţenii au pus presiune, dar în van. Arbitrul a fluierat şi finalul mai repede, după ce s-au acordat cinci minute de prelungire de la margine.

La intrarea pe teren jucătorii timişoreni au purtat tricouri negre inscripţionate cu textul „Aproape de voi” şi portretul regretatului Adrian Bărar, liderul Cargo, care s-a stins din viaţă la începutul acestei săptămâni. Ei au afişat şi un banner la centrul terenului cu mesajul: „Cu o mână cânt la chitară / Cu o mână ţin steagul Timişoarei!”.

ASU Poli a avut prima ocazie prin Mera (min. 8), dar gazdele, la prima şansă de luat în seamă au dat gol. În minutul 19 cărăşeanul Velcotă a fost blocat de Hindrich în unghi, dar din cornerul rezultat şi executat de acelaşi jucător al gorjenilor, Felipe Acosta a punctat cu capul. Şocul nu a fost prea dur pentru oaspeţi, căci în minutul 26 Dorin Codrea a restabilit egalitatea după o minge de la Ivanovici, care, la rândul său recuperase o minge centrată în bară de Sofran. Şutul lui Codrea a fost şi el deviat nefericit de Cotolan pe lângă Aldescu. Peste alte şase minute Ivanovici a trimis peste din poziţie bună iar „pandurii” au ştiut apoi să ţină mingea departe de poartă, fie că apelau la simulări sau faulturi, unele trecute cu vederea de clujeanul Dan Dreve.

Scopul a scuzat mijloacele şi în partea secundă iar multe minute alb-violeţii nu au putut să se ridice deasupra adversarului totuşi inferior. Cu toate acestea pe final putea fi cu uşurinţă 1-2.


Dorin Codrea (84) nu a putut cadra pe poartă, de această dată dintr-o poziţie mai bună, în careu, iar şutul lui Romario Rus (89) a fost deviat puţin pe lângă stâlpul din dreapta lui Aldescu. Părea că golul poate veni oricând, dar nu am mai aflat dacă era posibil şi în ultimele secunde ale prelungirilor, căci Dreve s-a grăbit probabil acasă şi a fluierat mai repede, asta deşi s-a stat pe jos şi s-a făcut o modificare şi în prelungiri în tabăra olteană.

ASU Poli ia un punct şi obţine amar un loc 1, cu 32 de puncte din 18 meciuri, căci poate fi depăşită de mai multe adversare în weekendul următor, când stă. Alb-violeţii mai au un singur joc pentru a-şi asigura locul în Top 6, tocmai în ultima rundă a sezonului regular, la Chiajna.

Pandurii Tg. Jiu: Aldescu – Pleaşcă, Cotolan, Diau, D. Filip – Sylla, Moisie (86, Corduneanu) – Velcotă (86, Habet), Felipe Acosta, Dodoi (90+3, Răchişan) – Goma (46, Bunga). Pe bancă: Opriţa – Pleşa, Rasoveanu, Zaborowski, R. Cojocaru. Antrenor: Călin Cojocaru.

Politehnica Timişoara: Hindrich – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile – Munteanu (80, D. Andrei), Cioinac, Codrea, Ivanovici (67, S. Popovici) – Axente (57, R. Rus), Plazonja (80, Radunovic). Pe bancă: Păduraru – D. Radu, Bocşan, Ignea, Casado. Antrenor: Dan Alexa.

Dan Alexa, „expulzat” în tribună

„M-am aşteptat la o asemenea replică. Ce pot să spun, un joc pe care l-am controlat, din păcate am luat gol, apoi am ratat încă două-trei situaţii foarte mari, nu am reuşit să înscriem şi plecăm cu un punct, din păcate prea puţin pentru jocul de azi (…) Pandurii e o echipă care are foarte mulţi jucători străini, jucători de forţă, s-au întărit foarte bine iarna asta, au jucători care joacă pentru a pleca. Probabil au fost foarte motivaţi şi ştiam că ne aşteaptă un meci greu. Din păcate nu am fructificat ocaziile pe care le-am avut şi am luat gol pe o fază fixă, acolo unde noi stăteam foarte bine. Cu Petrolul au avut o altă formulă de echipă…”, a declarat Dan Alexa la final.

Timişorenii au avut antrenorul principal pe bancă doar în primele 45 de minute, în prelungirile primei părţi Dan Alexa a fost eliminat, în timp ce „omologul” Călin Cojocaru a văzut cartonaş galben. „La faza eliminării i-am reproşat lui Călin Cojocaru ceva, comparativ cu jocul cu Petrolul, unde nu au jucat nu ştiu câţi titulari… asta i-am reproşat şi m-au deranjat foarte mult urletele lui înainte de meci, înjura Timişoara. Nu înţeleg, el care locuieşte în Timişoara, asta i-am reproşat şi nimic mai mult”, a explicat „principalul” oaspeţilor.

„Şansele au scăzut foarte mult, realistic vorbind, trebuie să mergem la Chiajna să obţinem minimum un punct”, a concluzionat Dan Alexa cu referire la lupta pentru promovare. FCU Craiova e pe 2, cu un punct mai puţin, dar şi un meci în minus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.