Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Timișoara au dispus trimiterea în judecată a mai multor persoane, dar și a firmei SC Ocolul Silvic Privat Nadăș SRL, într-un dosar de „abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată”.
Vă reamintim că terenurile retrocedate familiei Colţeu, care a obţinut în instanţă aproape tot extravilanul satului arădean Nadăş, au fost restituite în baza unor documente purtând semnături false, potrivit unor expertize grafologice făcute la cererea procurorilor DNA. Judecătoria Balș a desființat sentinţa prin care familia Colţeu a fost împroprietărită, în anul 2006, de către Judecătoria Ineu, însă în 2019 Tribunalul Olt a întors această decizie. Judecătoarea din Ineu care a decis retrocedarea satului a fost condamnată la închisoare pentru corupție, însă a fost eliberată după doar trei luni.
Astăzi, DNA Timișoara a anunțat că au fost trimiș în judecată Vlai Adrian, la data faptei notar public, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată; trei persoane fizice, în sarcina cărora s-a reținut infracțiunea instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată; SC Ocolul Silvic Privat Nadăș SRL, la data faptei administrată de două dintre persoanele fizice inculpate, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de tăinuire cu privire la săvârșirea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave în formă continuată (comisă de cele trei persoane fizice).
„În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt: Inculpatul Vlai Adrian, în calitatea menționată mai sus, la instigarea celor trei inculpați, persoane fizice, ar fi conceput și emis, cu încălcarea normelor de drept civil și a normelor juridice privind desfășurarea activității notariale, un certificat în care ar fi atestat mai multe date nereale legate de calitatea de moștenitor legal a unei persoane.
În perioada 2006 – 2010, după decesul acelei persoane, certificatul respectiv le-ar fi permis celor trei inculpați, în calitate de moștenitori:
– reconstituirea în mod nelegal a dreptului de proprietate pentru suprafața de 8.743 ha teren cu vegetație forestieră, pășuni, teren intravilan, situat pe raza administrativă a localității Nadăș, județul Arad,
– restituirea în mod nelegal a unei clădiri cu 6 apartamente și terenul aferent, situate în municipiul Arad.
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infracțională a inculpaților este evaluat la sumele de 27.450.800 euro (terenurilor extravilane inclusiv pășuni, păduri din localitatea Nadăș) și 4.882.967 lei (sume obținute din valorificarea masei lemnoase, sume obținute fără drept cu titlu de subvenții pentru pășune și o sumă reprezentând valoarea clădirii și a terenului din municipiul Arad)”, spune comunicatul DNA.
Ministerul Finanțelor Publice și primăria Tauț (jud Arad) s-au constituit părți civile în cauză.
În vederea recuperării prejudiciului, în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Timișoara cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispusă în cauză.
Oamenii legii menționează că inculpatul Vlai Adrian a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni similare, cauză penală în care a și fost condamnat definitiv la 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani și interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit, pentru săvârșirea a două infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată..
Procurorii fac precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Aceasta speță este aproape identică cu speță terenurilor de la Horticola.
Și la Horticola sunt, notari, evazioniști, funcționari publici, avocați, topometrist, arhitecți, foști procurori, notari de procurori și mulți alții…..,,, primari, șefi serviciu și…….
Aloooo DNA poate vreți să recuperați peste 20.000.000euro furate din patrimoniul statului????
Sau poate nu aveți comandă să stați la prescriere??????
DNA vă rugăm noi cetățeni să nu lăsați faptele să se prescrie că atunci credem că sunteți direct în cârdășie cu mafia imobiliara?????
Terenurile de la Horticola au fost furate cu acte și moștenitori fâșii……
Cu participarea funcționarilor din primărie și notarii.
DNA să nu uite că și cetățenii acestei țări contează și au dreptul să afle adevărul sau poate că nu????
DNA vrem fapte……