Prefectul de Timiș a semnat ordinul pentru încetarea mandatului primarului din Deta,...

Prefectul de Timiș a semnat ordinul pentru încetarea mandatului primarului din Deta, Petru Roman

0
DISTRIBUIȚI

Prefectul de Timiș, Zoltan Nemeth, a semnat, astăzi, ordinul prin care încetează mandatul de primar al orașului Deta pentru liberalul Petru Roman. Vă reamintim că Roman a candidat și a câștigat un nou mandat de primar, deși prin sentință definitivă din 2018 a fost găsit incompatibil și în conflict de interese pentru că a semnat mai multe contracte cu firme în care era acționar, lucru dezvăluit de PRESSALET.ro în 2012.

În baza acestei sentințe, Petru Roman are interdicția de a ocupa funcții publice timp de trei ani de la încetarea mandatului, această interdicție apărând și pe site-ul Agenției Naționale de Integritate.


Cu toate acestea, în instanță, Roman a câștigat dreptul de a candida în 2020, iar ulterior mandatul i-a fost validat.

Practic, de la comunicarea ordinului de încetare a mandatului, Petru Roman nu mai este primar. Liberalul poate să atace în instanță ordinul semnat de Zoltan Nemeth.

„Prefectul județului Timiș, domnul Zoltan Nemeth, a semnat Ordinul nr. 102/26 martie 2021 prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului primarului orașului Deta, domnul Petru Roman, ca urmare a decăderii din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani de la încetarea de drept a mandatului. Ordinul a fost semnat în urma Raportului de evaluare ANI prin care se constată existența unui  conflict de interese în cazul primarului orașului Deta și are ca temei legal  dispozițiile  art. 25, alin. 2 din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice pentru modificarea și completarea Legii nr. 144/2007 privind înființarea, organizarea și funcționarea Agenției Naționale de Integritate. Atribuțiile funcției de primar vor fi exercitate de drept de către viceprimarul orașului până la alegerea noului primar. Ordinul produce efecte de la comunicarea lui către primarul orașului Deta și poate fi contestat la instanța de contencios administrativ în termen de 10 zile de la comunicare”, spune mesajul Prefecturii Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.