Fata unui primar PSD a trecut pe la serviciu de nouă ori...

Fata unui primar PSD a trecut pe la serviciu de nouă ori într-un an și jumătate de când a fost angajată la Direcția pentru Agricultură Caraș Severin. Reacția tatălui după ancheta DNA

6
DISTRIBUIȚI

 

Sursă foto: Facebook

Ancheta DNA Timișoara la Direcția Județeană pentru Agricultură Caraș Severin a scos la iveală situații halucinante. Directorul executiv Felicia Mehedințu a fost cea care a permis ca doi angajați să nu treacă pe la serviciu decât din când în când, dar să-și primească salariile. Unul dintre angajați este Maria Boboescu, nimeni alt decât fiica primarului PSD din comuna Coronini, de pe Clisura Dunării, Ilie Boboescu.

În urma unui concurs organizat în octombrie 2019, Maria Boboescu a fost angajată la Direcția pentru Agricultură ca și consilier asistent.


Investigațiile procurorilor anticorupție au scos la iveală faptul că de la angajare și până în prezent Maria Boboescu a fost la serviciu doar de nouă ori, într-un an și jumătate. Cu toate acestea a încasat lunar salariul ca și cum ar fi fost prezentă în fiecare zi la serviciu. Maria Boboescu trebuia să se ocupe de colectarea de informații și de verificări, dar i-a transmis șefei sale că nu-i prea place să vorbească la telefon. În această situație, Felicia Mehedințu a sunat să adune datele în locul fiicei primarului din Coronini. Pe site-ul DAJ Caraș Severin, nu există nici măcar o declarație de avere a Mariei Boboescu.

Un alt angajat care stătea mai mult acasă, dar era plătit din bani publici, era fostul soț al Feliciei Mehedințu, de care era divorțată oficial, dar continuau să locuiască împreună. Acesta era mai ocupat cu construcția casei din Giroc, decât să meargă la serviciu, la direcția agricolă. Prejudiciul adus statului cu plata salariilor celor doi a fost stabilit la 139.110 lei.

Primarul Ilie Boboescu a declarat pentru PRESSALERT.ro că ”eu nu am ajutat-o să se angajeze. Fiecare se prezintă la un concurs. Asta nu înseamnă că copiii primarilor nu pot să lucreze undeva sau meargă la vreun concurs. N-am avut niciun fel de… a fost, a luat concursul. A fost la lucru când a avut de mers în controale cu colegii ei, a fost pe la Caransebeș, a fost pe la…., na. Știu că a mers la Reșița de câteva ori. De câte ori a fost chemată s-a dus, sigur. Ea trebuie să meargă pe teren, am înțeles. Nu știu…”. Când i-am cerut numărul de telefon al fiicei sale, primarul PSD a refuzat susținând că ”ea doarme, e obosită că o fost azi noapte la o prietenă de a ei”.

6 COMENTARII

  1. Practica asta are loc si la sectia de neurochirurgie de la judetean. Poate ne povesteste sefa sectiei, Simu, de medicul Rosca pe care de 1 an nu a mai vazut-o nimeni la serviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.