Proiect buclucaș în Timiș: șosea din Variaș în stare bună, pe punctul...

Proiect buclucaș în Timiș: șosea din Variaș în stare bună, pe punctul de a fi stricată și refăcută ca parte din modernizarea unui drum județean

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Arhivă

Primarul localității timișene Variaș a vorbit la PRESSALERT LIVE despre un proiect care traversează satul Gelu, care aparține de Variaș, proiect care ridică anumite probleme.

„E vorba un proiect al consiliului județean pentru șoseaua de la Cărpiniș spre Pecica via Satchinez, Variaș și așa mai departe, care trece prin Gelu. E vorba de bani europeni, 80% din proiect e foarte bun, dar rămâne acel 20%, unde era nevoie de consultările cu primarii, pentru că ei știu problemele din zonă. La Gelu e o stradă pe care am asflatat-o acum șase ani, iar acum va fi decopertată și refăcută cu totul. Poate când au început proiectul nu era făcută, nu știu. E un proiect vechi de patru ani, chiar mai mult”, a spus Nicu Birău, care consideră că cei responsabili trebuie să iasă mai des „pe teren”, pentru că lucrurile se pot schimba radical dacă între faza de proiectare și cea de execuție trece un interval mai mare de timp.

Edilul-șef din Variaș nu dorește să dea vina pe nimeni pentru situația apărută, dar speră să fie găsită o soluție care să mulțumească pe toată lumea.


„Știți cum e, orice lucru rău se întâmplă la nivelul unei primării, primarul e de vină. Eu spun că aici a existat o lipsă de comunicare, iar acum suntem în situația de a corecta din mers niște lucruri. Se cheltuie niște bani și se crează disconfort unor cetățeni ca să ajungem tot acolo unde suntem. Trebuie să mai coborâm la nivelul solului și când ne gândim la niște proiecte, să nu lăsăm totul la nivelul comunicării pe Facebook. Mulți care au ajuns în administrație au condus foarte bine de pe Facebook și constată că e o diferență foarte mare între dorința aia de comunicare și putința de a face niște lucruri. Am discutat cu Alin Nica despre problema acestui drum, eu cred că vom rezolva această situație, dar nu trebuia să ajungem aici. S-ar putea să fie prea târziu, să nu poată fi schimbat proiectul. Încercăm să găsim calea de mijloc, soluții pentru a preveni disconfortul celor din zonă, poate să nu se intre cu mașini grele acolo”, a mai spus primarul aflat la al treilea mandat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.