Aproape 700.000 de doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosesc în...

Aproape 700.000 de doze de vaccin produs de Pfizer BioNTech sosesc în România. Unde vor fi stocate cele pentru Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

 

România va primi o nouă tranșă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 697.320 doze. Vaccinurile vor fi livrate, mâine, pe cale aeriană și vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni și Cluj-Napoca.

Transportul de pe Aeroporturile Otopeni și Cluj-Napoca, spre centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră.

Cele 697.320 de doze de vaccin de la Phizer sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă, transmite, luni, CNCAV.

Cu aceste doze de vaccin, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară.


Dozele vor fi distribuite astfel: Centrul Național de Stocare București: 340.470 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 87.750 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 93.600 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 87.750 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 87.750 doze. Dozele aferente Centrelor Regionale de depozitare din Iași și Timișoara vor fi stocate la Centrul Național de Stocare București, urmând să fie distribuite la o dată ulterioară.

Până la acest moment, țara noastră a recepționat 5.122.709 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 4.279.531 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.