Judecătorul care a dat trei sentințe salvatoare pentru liderul interlop Lucian Boncu

Judecătorul care a dat trei sentințe salvatoare pentru liderul interlop Lucian Boncu

19
DISTRIBUIȚI

Liderul interlop Lucian Boncu a găsit noi scuze ca să se plângă că este vânat după ce în dosarul de trafic de cocaină a fost găsit vinovat de toate infracțiunile de care l-a acuzat DIICOT și condamnat la 12 ani și o lună de închisoare. Atât în cererea de strămutare a dosarului de la Curtea de Apel Timișoara, care urmează să fie judecată de Înalta Curte de Casație și Justiție, cât și într-o declarație acordată unui site timișorean, Boncu a susținut că a fost condamnat pentru că nu a fost iertat de unul dintre polițiștii de caz din dosarul cocaina, Alexandru Predica. Acesta a fost martor într-un dosar în care liderul interlop a fost achitat împreună cu alți doi agenți de pază după ce l-au bătut pe un ofițer de la ”Crimă Organizată”, aflat în timpul liber în fostul club Discoland din centrul Timișoarei. Ce a uitat să spună Lucian Boncu este că în acest caz a fost ”albit” de un judecător care, ulterior, i-a dat și alte sentințe favorabile.

Scandalul s-a petrecut în noaptea de 15/16 aprilie 2006 când, pe motiv că a stropit cu bere una dintre animatoarele din clubul de striptease în urma unui incident petrecut în fața scenei unde erau mai multe persoane, Lucian Boncu, pe atunci agent de pază, împreună cu alți doi colegi, l-au imobilizat pe Bogdan Ciobotaru  și l-au scos din club, continuând să-l lovească. Polițistul și-a pierdut pentru scurt timp cunoștința și a declarat că, în momentul în care și-a revenit, cei trei continuau să-l lovească. În urma corecției primite, polițistul a avut nevoie de 30 de zile de îngrijiri medicale și a suferit o perforație a timpanului, rezultând o hipoacuzie de transmisie medie urechea dreaptă.


Martori la incident au fost și doi colegi ai celui agresat. Lucian Boncu, Ciprian Țiplea și Ștefan Hanciu au fost trimiși în judecată sub acuzația de purtare abuzivă.

Dosarul a ajuns la Judecătoria Timișoara, magistratul desemnat fiind judecătorul Ioan Popescu. Acesta a decis achitarea celor trei pe motiv că toate declarațiile celor care confirmau agresarea lui Ciobotaru sunt nesincere, în schimb a dat credit celor date de agenții de pază și de colegii acestora care au susținut că a fost un incident și că victima doar a fost scoasă din club, nu agresată. Chiar dacă exista un certificat medico-legal care confirma agresiunea, judecătorul Ioan Popescu a făcut o ”apreciere proprie a împrejurărilor de fapt”. Judecătorul a considerat că ”din probatoriul analizat nu se poate desprinde dincolo de orice urmă rezonabilă de îndoială asupra vinovăției că urmarea imediată constând în vătămarea corporală a părții civile se datorează faptelor celor trei inculpați. Mai mult, instanța a apreciat mai credibile declarațiile acelor martori care susțin inexistența unor fapte de violență excesivă care să fi determinat o astfel de urmare susținută de actele medicale existente la dosar”.  Cei trei au fost achitați pe motiv că nu ei au comis fapta de care au fost acuzați de procuror.

Judecătorul Ioan Popescu a fost, în 2018, și în completul de la Curtea de Apel Timișoara care a judecat apelul făcut de Lucian Boncu împotriva sentinței Judecătoriei Timișoara care l-a condamnat la la câte șase luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru bătaia de la Iulius Mall în care a fost implicat alături de alți interlopi. Dacă ar fi rămas cu această sentință, cum deja mai avea o condamnare cu suspendare pentru amenințare, Boncu ar fi mers la închisoare. Completul format din judecătorii Ioan Popescu și Constantin Costea au considerat că este prea dură pedeapsa cu închisoarea pentru încăierarea de la mall și i-au dat doar amendă penală, evitându-se astfel ca Boncu să ajungă la pușcărie.

Tot tandemul Popescu – Costea, în octombrie 2019, a decis ca Lucian Boncu să scape de arestul preventiv după ce a fost rearestat pentru că a încălcat condițiile stabilite de instanță când a fost trimis în arest la domiciliu prima data.

19 COMENTARII

 1. Mizeriile astea de judecatori ar trebui sa fie ei la inchisoare in locul interlopilor pe care ii protejeaza, justiția este o mizerie platita de prosti nu de interlopi si in schimb ce primim?

 2. Dar totuși noi în ce țară trăim. Cum este posibil să mai profeseze acești 2 judecători meseria dacă vedem clar că fac parte din grupul interlopilor.
  Așa se explică multe…
  Și atunci mai putem avea încredere în instantele de judecată cu aceste specimene în interior????
  Și nu se sesizează nimeni, poate ar trebui să ieșim noi cetățeni în stradă pt a putea avea pe viitor o instanța cu judecători drepți și nu strâmbi…
  Noi cetățeni suntem total dezamăgiți că avem acești judecători în instanța care pe viitor ne judeca la comanda mafiei….
  Cred ca se impune dați afară de urgență…

 3. Umflatule ți s-au dus blaturile, ce te-au copt de tot. Acum nu mai ai scăpare vei merge împreuna cu toți fratii tai acolo unde va este locul! Interlopi imputiti ce sunteți.Cine ai impresia ca îți plânge de mila? Nimeni, așteptam sa ne scăpăm de tine drogatule. Pana acum terorizai lumea prin oraș, băgai oameni nevinovați la pușcărie, acum ce faci? Ești victima? Nu mai ești mafiot? Nimeni nu este mai presus de lege, nici tu, nici victimazarile tale și nici blaturile tale!

 4. Nevasta lui Nelutu Popescu cadru la Penitenciar. Daca ati lua la puricat cauzele lui Popescu mari surprize ati avea dar ati vedea si ce sprijin are.

 5. A fost odată ca-n povesti
  Ca și-n filmele turcești
  Un umflat ce se droga
  El Boncu se numea
  L_ba non-stop și-o făcea
  Ce visa el povestea, de fel mințea
  Și in ziar publica
  Asta pana intr-o zi
  Când au venit mascații
  Și toți avocații
  Trist și cu creierul prăjit
  Ce s-a gândit?
  Oare de-oi cere milă?
  De-oi fi eu victimă?
  Și al nostru umflat
  De un blat s-a interesat
  Dar nu a mai scăpat!
  Trist și supărat
  Spre pușcărie el s-a îndreptat!

 6. Trecutul lui Boncu e fix cât el … sau mai bine zis ca el…plin de cacat ! Cu cât scormonesti mai mult cu atât pute mai tare ! Ce ma amuza e ca pentru fiecare întâmplare are o poveste proprie in care el este bineteles victimă! Dar acum cumva blatul lui ii este promis bănuiesc la Oradea ! După ce i- a fost recomandat un alt avocat care l- a plasat la un altul in alt oraș acesta se bazează pe alt blat … sa scriem nume ? Mai bine mai așteptăm sa mai debiteze ceva și sa mai creeze o noua poveste ! Deși e de a dreptul plictisitor și obositor el continua sa abereze ! Oare nu are vreun prieten bun sa i de- a doua palme și sa i spuna ca oricum e deja încărcat ca pomul de Crăciun și ca nu mai are credibilitate ? Ca singurul lucru care reușește e sa mai târască eventual și pe alți după el ? Chiar nu are conștiința ? Sau poate scopul lui e de fapt sa ajungă la Văcărescu …cine sa îl mai înțeleagă ?! Avocații pt bani și prietenii ca sa îl îndoape

 7. Suntem siderati de justiție după ce tot bănuim că sunt uni judecători la mâna interlopilor și acum ni se confirma.
  Dar justiția nu este pt noi cetățeni de bună credință????
  De ce trebuie să acceptam niște scursuri în justiția noastră????
  Chiar noi nu mai contam???
  Dacă cetățeanul simplu nu mai contează atunci de ce ne mai supunem legilor și de ce să admitem deciziile instantelor de judecată?????
  Azi în 2921 avem judecători infratiti cu interlopii și evazioniști?????
  De ce trebuie să acceptam toate astea????
  Acești judecători trebuie dați afară repede că deoarece compromite instanța de judecată…
  Și suntem siguri că nu sunt singurii judecători corupți?????
  Ceilalți să deschidă bine ochii și să nu facă jocul unora evazioniști??????

  • Eu sunt perfect de acord cu dv.!
   Dar am și eu o întrebare, sunteți obsedat de semnul întrebării?
   Nu înțeleg afirmațiile care le scrieți ca o întrebare!

   „Azi în 2921 avem judecători infratiti cu interlopi și evazioniști????? ” DE CE LA FINAL SEMNUL ÎNTREBĂRII? NU CREDEȚI CĂ SEMNUL EXCLAMĂRII AR FI MAI INDICAT?

   „Și suntem siguri că nu sunt singurii judecători corupți??????” DE CE LA FINAL SEMNUL ÎNTREBĂRII? NU CREDEȚI CĂ SEMNUL EXCLAMĂRII AR FI MAI INDICAT?

   „Ceilalți să deschidă bine ochii și să nu facă jocul unora evazioniști??????” DE CE LA FINAL SEMNUL ÎNTREBĂRII? NU CREDEȚI CĂ SEMNUL EXCLAMĂRII AR FI MAI INDICAT?

 8. Cuplul asta popescu-costea e de mare notorietate pe holurile dicasterialului. Alo, DNA-ule, mai existi! A observat cineva ca astia de la serviciul teritorial Timisoara atunci cand mai.misca o hartie din vreun dosar sunt doar despre gainarii. Culme e ca si ministrul lor a ajuns la disperare cu ei. Toata ziua dau ministerul in judecata pentru tot felul de diferente si diferente la diferente salariale de au ajuns sa isi consume tot bugetul alocat. Astia nu mai sunt normali, nu mai au limite! In ce tara normala iti judeci tu propriul interes? In ce tara normala schimi legea prin sentinte in favoarea ta exclusiva si in dispretul legii si al tuturor? In Romania. Se mai aplica sibtagma constitutionala potrivit careia, nimeni nu e mai presus de lege?

 9. Mda…. ca de obicei „interlopii ăștia din Tm , asta pt cine ii crede mafie eu cred doar ca sunt niște p…e cu pl…. orice nas are nanas….poate cotrobăim si ia poliția atitudine pt acești judecători!!! Boncule ce sa îți urez 100000de ani Mariana și pt restul prafului de „mafie ” ce a mai rămas în Tm tot la fel…. la pușcărie

 10. Nu ii inteleg pe cei care comenteaza mai sus.Aceasta justitie este sustinuta de cei pe care i-am votat .De ce oare acestia se opun si chiar au votat (Camera Deputatilor) desfiintarea SECȚIEI PENTRU INVESTIGAREA INFRACȚIUNILOR DIN JUSTIȚIE? Presedintele (cel cu „n” case),PNL,USR nu vor desfiintarea acestei sectii?Aceasta este intrebarea.Raspundeti voi cei care comentati justitia justitiei.

  • Clar de la castle lui Iohannis se trage tot . Bill Gates , Soroș și Extratereștrii abia așteaptă sa prindă romanul pe picior gresit

 11. Zet-mai date-n m m de PSD-ist borat cu cacatu vostrud e PSD cu tot, nu voi ati distrus justitia ca sa puteti fura tara? Se termina acuma si s-a dus ciolanu, nasol, nu?

 12. Cine i-a votat pe cei care desființează Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (Usr) să nu se plângă de injustiția sau corupția justiției. Acești mincinoși incompetenți de Usr ne mint că o justiție e liberă dacă nu răspunde pentru infracțiuni. Asta ca să nu-i condamne pe ei când încalcă legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.