ASU Politehnica abordează liderul FCU Craiova cu moralul schimbat. Dan Alexa: „E...

ASU Politehnica abordează liderul FCU Craiova cu moralul schimbat. Dan Alexa: „E o altă atmosferă”

0
DISTRIBUIȚI

ASU Politehnica are parte mâine de un duel poate decisiv pentru ambiţiile clubului în acest sezon. La Timişoara vine liderul din Cetatea Băniei, FCU Univ. Craiova 1948, grupare neînvinsă în play-off şi aflată la mică distanţă de asigurarea promovării matematice în elită. Bănăţenii nu se tem însă de oltenii „lui Mititelu”, mai ales că după vinerea trecută echipa pregătită de Dan Alexa pare să se fi deblocat.

„Întâlnim ocupanta primului loc, o echipă care deja e ca şi promovată, o echipă care nu a pierdut de foarte mult timp, o echipă foarte organizată, care şi-a câştigat derby-urile şi meciurile importante. Nu doar că ocupă primul loc, este cea mai completă echipă a Ligii 2, au făcut lucrurile corect pentru că au avut şi un buget foarte mare, s-au pregătit pentru Covid, au foarte mulţi jucători în cadrul lotului. Va fi un meci greu, vin cu moralul foarte bun, pentru că, repet, nu au pierdut de foarte mult timp, dar pentru noi este obligatoriu sau este foarte important să câştigăm. Este foarte important să fructificăm ocaziile pe care le avem, deşi, vă spun sincer, mâine nu cred că vor fi multe, pentru că punctul forte al Craiovei este organizarea şi în zonele în care se joacă au jucători de forţă şi de putere, aşa au şi creat lotul acesta – să aibă jucători puternici care să-şi câştige duelurile. Trebuie să avem determinare, sper ca victoria cu Călăraşiul să descătuşeze echipa la nivel mental, să avem o altă exprimare, să fim mult mai încrezători, pentru că ne-a lipsit asta în ultimele jocuri (…) Am aşteptări de la jucătorii mei să joace cu mai multă încredere pe faza de atac, să-şi asume mai multe riscuri, ca să câştigăm mâine trebuie să facem un meci aproape perfect”, a declarat Dan Alexa.

„Chirurgul” a subliniat că alb-violeţii au un alt moral după succesul obţinut în prelungiri cu Dunărea Călăraşi săptămâna trecută (scor 2-1, tot acasă).


„Cred că ştiţi, după mult timp e o altă atmosferă. Sper ca asta să se vadă şi mâine, să fie o anumită descătuşare, aveam nevoie de victoria asta, a venit şi în ultimul moment al jocului, ceea ce poate să ajute. Sper să văd mâine ce am văzut săptămâna asta, o echipă mai bună din punct de vedere mental, mai încrezătoare, pentru că este singura şansă pe care o mai avem pe acest final de campionat – să jucăm cu dezinvoltură, să ne asumăm riscuri şi să avem încredere că putem bate pe oricine”, a concluzionat tehnicianul Politehnicii.

„Este un meci important, pe care trebuie să-l câştigăm pentru a ne îndeplini obiectivul. E o atmosferă foarte bună după victoria cu Dunărea Călăraşi şi cred că vom arăta foarte bine. (…) Mă simt foarte bine, mă bucur că există încredere în mine şi că sunt folosit şi sper să demonstrez în continuare că merit să joc”, a spus şi Denis Radu, unul dintre tinerii remarcaţi în acest sezon la alb-violeţi.

ASU Poli are totuşi şi câteva absenţe notabile din motive medicale. Pe lângă portarul U18 Hindrich, Romario Rus abia a revenit la pregătire după accidentarea din jocul precedent iar Cioinac e tot în refacere după o întindere la ligamente. Vârful Plazonja, absent în etapa trecută, nu s-a pregătit nici el de aproape două săptămâni din motive similare

Partida ASU Politehnica Timişoara – FCU Craiova 1948 se dispută mâine, 7 mai, de la ora 18.30 (transmis de Digi Sport 1, Telekom Sport şi Look Sport), pe stadionul “Dan Păltinişanu”, în runda a VII-a a play-off-ului Ligii 2. Oltenii sunt pe primul loc, cu 49 de puncte, în timp ce timişorenii ocupă ultima poziţie din această fază a sezonului, cu 36 de puncte, tot atâtea ca şi Csikszereda, a 5-a clasată, dar care are un golaveraj superior. De asemenea, alb-violeţii sunt la trei puncte în spatele Călăraşiului, care are meci acasă cu Rapid.

Foto: Sebastian Tătaru (arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.