Timișoara se inspiră de la Cluj-Napoca pentru construcția adăpostului de câini al...

Timișoara se inspiră de la Cluj-Napoca pentru construcția adăpostului de câini al primăriei. Vor fi reluate adopțiile

1
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara va ridica un adăpost pentru câini după modelul celui de la Cluj.

Consilierul local Răzvan Stana (USR PLUS), medic veterinar de profesie, ne-a declarat că municipalitatea caută teren pentru amenajarea unui adăpost destinat câinilor fără stăpân.

Potrivit acestuia, grupul de lucru din care face parte alături de colega sa Rodica Militaru și reprezentanți ai asociațiilor de protecție a animalelor a primit expertiză de la Cluj-Napoca, unde primăria a ridicat un adăpost cu 320 de locuri, exact cum ar avea nevoie și Timișoara.

Acesta nu este însă singurul model luat în calcul.


În următoarele zile, consilierii municipali Răzvan Stana și Rodica Militaru alături de iubitori ai patrupezilor care fac parte din diverse asociații se vor deplasa la Oțelul Roșu pentru a vedea adăpostul modern ridicat acolo.

Răzvan Stana  a mai precizat că vor fi reluate adopțiile pentru câinii vagabonzi și se vor putea face direct din adăpost.

Deoarece există o obligație prin lege să fie sterilizați câinii fără valoare chinologică, Răzvan Stana a mai precizat că primăria are în vedere o campanile de sterilizare împreună cu cei de la Animal Project, care lucrează în opt orașe din țară, inclusiv pentru câinii și pisicile din gospodării.

Anul trecut, la Direcția de Mediu a Primăriei Timișoara au fost înregistrate 175 de plângeri în acest domeniu. Oamenii au reclamat zgomotul făcut de câini, deranjul, mirosul și prezența câinilor fără stăpân pe străzi.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.