Viceprimarul Cosmin Tabără anunță rezilierea contractelor cu două firme care întrețineau cimitire...

Viceprimarul Cosmin Tabără anunță rezilierea contractelor cu două firme care întrețineau cimitire în Timișoara

1
DISTRIBUIȚI

 

 

Direcția Patrimoniu a Primăriei Timișoara a reziliat, zilele trecute, unilateral contractul de concesiune încheiat în luna mai 2020 cu Societatea Casa Funerară Octavian și Adi S.R.L., având ca obiect prestarea de servicii și activități necesare exploatării și întreținerii cimitirelor de pe Calea Șagului și de pe str. Rusu Șirianu.

„În acest an de contract, pe numele societății au venit foarte multe plângeri și Direcția Patrimoniu, prin biroul specializat, a făcut mai multe adrese către concesionar, atenționând asupra faptului că nu se respectă, în mod repetat, clauzele contractuale, obligațiile asumate, printre care chiar nerespectarea tarifelor aprobate de către Consiliul Local Timișoara. Altfel spus, se încasau tarife mai mari decât cele aprobate”, a precizat, joi, viceprimarul liberal Cosmin Tabără.

Edilul a mai transmis că obligațiile asumate în contract trebuie respectate. „Am mai spus și repet: vom urmări contractele și, dacă nu se respectă, putem ajunge până la reziliere. Nu este un avertisment pentru nimeni, ci un mod de abordare a lucrurilor pentru ca reprezentanții societăților să înțeleagă că trebuie să fie parteneri onești ai primăriei și ai cetățenilor.


Oricine își asumă obligații trebuie să le respecte. Controalele vor continua și în celelalte cimitire, astfel încât situația să se îmbunătățească și lucrurile să funcționeze spre binele tuturor. Menționez că societatea concesionară Octavian și Adi S.R.L. va asigura continuitatea serviciului din cele două cimitire până la organizarea unei noi proceduri de licitație”, a spus Cosmin Tabără.

Viceprimarul a mai declarat că va milita ca mediul privat să administreze în continuare cimitirele. „Susțin cu putere capitalul privat, este singura modalitate prin care societatea se poate dezvolta. Totuși, mediul de afaceri și oamenii care își asumă un caiet de sarcini trebuie să își asume și respectarea contractelor ad litteram. În afară de respectul pentru cetățeni, în situația dată, vorbim și de memoria celor dragi care se odihnesc pe veci în aceste cimitire”, a punctat Tabără.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.