Zeci de proiecte depuse pentru bugetul participativ al Consiliului Județean Timiș

Zeci de proiecte depuse pentru bugetul participativ al Consiliului Județean Timiș

0
DISTRIBUIȚI

pista biciclete

Nu mai puțin de 69 de proiecte au fost depuse de timișeni pentru a obține fonduri din totalul de 1 milion de lei pus la dispoziție cetățenilor, în premieră, prin bugetul participativ de către consiliul județean.

Cele mai mari sume solicitate nu trec de 500.000 de lei. Printre ideile propuse spre a fi finanțate se numără o platformă web pentru dezvoltarea comunității de voluntari din județul Timiș, piste de biciclete, festivaluri de cultură, utilizarea energiilor regenerabile, o tabără de pescuit pentru copii cu cerințe speciale, cursuri de înot pentru copii sau spații de cazare pentru bolnavii de cancer.

„Mă bucur să văd un interes major din partea timișenilor.


Multe dintre propuneri sunt pertinente și bine scrise, însă ele vor trece acum prin filtrul eligibilității. În procesul de votare vor intra doar acelea care respectă regulamentul și pot fi puse în aplicare, din punct de vedere legal, de către Consiliul Județean”, a spus inițiatorul programului, Marian Constantin Vasile, administratorul public al județului.

Până în 3 iunie, specialiștii CJ Timiș vor lucra la validarea proiectelor depuse. În data de 4 iunie, cele care au întrunit condițiile impuse de regulament vor fi afișate pe pagina dedicată, www.bugetareparticipativa.cjtimis.ro, urmând ca în 5 iunie să intre în procesul de votare. Proiectele câștigătoare vor fi selectate în ordinea numărului de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte, până la epuizarea sumei prevăzute.

Proiectele selectate în urma procedurii de consultare publică vor fi incluse în bugetul de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean Timiș și implementate de aparatul de specialitate al instituției.

„Mă declar mulțumit de cum a decurs până în prezent programul de bugetare participativă, iar pentru anul viitor ne gândim să mărim bugetul alocat. Implicarea cetățenilor într-un proces democratic este util comunității noastre și ne responsabilizează”, a subliniat președintele CJ, Alin Nica.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.