Românii vaccinați anti-COVID pot intra fără restricții în Serbia. Test negativ, în...

Românii vaccinați anti-COVID pot intra fără restricții în Serbia. Test negativ, în continuare necesar pentru cei nevaccinați

0
DISTRIBUIȚI

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anunțat că începând cu data de 25 iunie 2021 autoritățile din Republica Serbia permit intrarea pe teritoriul acestui stat a persoanelor care fac dovada efectuării în România a schemei complete de vaccinare anti-COVID-19 fără a mai solicita prezentarea unui test PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Dovada se face prin prezentarea certificatului de vaccinare emis de autoritățile române competente.


De asemenea, pot intra pe teritoriul Republicii Serbia fără a prezenta un test PCR negativ sau alte documente medicale cetățenii români minori cu vârsta de până la 18 ani.

„Rămâne în vigoare permiterea tranzitării teritoriului Republicii Serbia pentru o durată de maximum 12 ore fără a fi necesară prezentarea unui test PCR negativ sau a altei dovezi de imunizare. Persoanele aflate în această situație sunt obligate să prezinte dovada tranzitului către statul de destinație finală: rezervarea unui pachet turistic, existența domiciliului sau a reședinței în străinătate etc., aceste documente fiind evaluate de autoritățile de frontieră”, a mai transmis MAE.

Persoanele care nu se află în situațiile de mai sus și care doresc să călătorească în Serbia pot intra pe teritoriul acestui stat doar în cazul în care prezintă un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, a cărui valabilitate să nu depășească 48 de ore de la momentul eliberării rezultatului, emis de laboratoarele acreditate din statul de proveniență.

Lista laboratoarelor de specialitate acreditate de Ministerul Sănătății din România poate fi consultată pe pagina de internet a Ministerului Sănătății: http://www.ms.ro/centre-testare/.

În situația unei întârzieri care nu a putut fi evitată, determinată de motive obiective care pot fi demonstrate, precum întârzierea mijlocului de transport, se permite intrarea cetățenilor străini pe teritoriul Republicii Serbia dacă valabilitatea testului negativ nu este mai mare de 72 de ore de la momentul recepționării rezultatului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.