Controale la apă și băuturi răcoritoare. OPC a retras de la vânzare...

Controale la apă și băuturi răcoritoare. OPC a retras de la vânzare mii de sticle ținute în condiții improprii

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1157727057">

Mii de sticle cu băuturi care ar fi putut reprezenta un pericol pentru consumatori au fost retrase de la vânzare în Timișoara, pentru ca erau ținute în soare, la peste 30 sau chiar 40 de grade Celsius.

Specialiștii atrag atenția că inclusiv apa care este păstrată în căldură puternică sau direct sub razele soarelui poate deveni toxică. Inspectorii de la Protecția Consumatorului vor extinde controalele în perioada următoare.

Comercianții s-au pregătit cu stocuri de apă și sucuri pentru zilele toride.

Ceea ce nu știu cumpărătorii este că, înainte de a fi puse la rece, baxurile stau într-o căldură periculoasă.

Cele mai periculoase sunt băuturile răcoritoare expuse la soare sau ținute în căldură excesivă, cu mult peste 25 de grade. Chiar și coloranții își schimbă structura și devin toxici.

„În contextul temperaturilor extrem de ridicate din această perioadă, comisarii ANPC, sub directa coordonare a președintelui ANPC Claudiu Doloț, desfășoară ample verificări referitoare la modul în care sunt depozitate băuturile. Din păcate, atât în județul Timiș cât și în celelalte regiuni din țară, au fost descoperite cantități mari de băuturi (de diferite tipuri) depozitate necorespunzător, în spatii neautorizate, la temperaturi și de peste 40°C, în directa acțiune a razelor soarelui. Până în acest moment discutam de tone de produse oprite de la comercializare, dar acțiunea este în desfășurare și la final vom avea concluziile concrete”, au transmis, joi, reprezentanții OPC Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.