Cum vor să facă rost „șmecheri cu Porsche” de permise pentru a-și...

Cum vor să facă rost „șmecheri cu Porsche” de permise pentru a-și putea parca mașinile în zona Cetate din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România a reproșat conducerii primăriei, la ședința consiliului local din această săptămână, că firmele care execută lucrări de reabilitare în centrul istoric obțin cu dificultate permise de intrare cu autovehicule în zona pietonală și au nevoie de acestea pentru transportul materialelor.

Iliescu spune că i s-au plâns de acest aspect mai multe persoane. Potrivit consilierei locale, Comisia de Circulație, care se întrunește o dată pe săptămână, aprobă doar o parte dintre avizele necesare pentru accesul ocazional în zona Cetate destinate celor care livrează materiale de construcție pentru reabilitarea clădirilor.

„Acest mod de lucru generează întârzieri în executarea lucrărilor pentru că ei odată ce contractează lucrările au anumiți furnizori pentru beton, fier etc., toate materialele necesare, însă de mulți ori sunt nevoiți să apeleze și la alte firme. Nu au predictibilitate absolută de la început, care sunt mașinile care le vor aduce aceste materiale. Vreau să vă rog să reconsiderăm acest regulament și aceste avize să se dea în baza autorizației de construcție firmei care execută lucrarea”, a spus consilierul municipal Roxana Iliescu.

În replică, viceprimarul Ruben Lațcău i-a răspuns că propunerea  ar duce de fapt la o posibilitate de „fentare” a regulamentului pentru oricine vrea să aibă acces liber cu mașina în zona Cetate.

„Așa se va traduce în realitate propunerea dumneavoastră. Să vă explic ce propuneți, pentru că nu cred că înțelegeți consecințele. Dăm unei firme acces pentru cinci mașini, 10 mașini, ce mașini dorește respectiva firmă, fără să avem un număr de mașină, să ne asigurăm de tonaj, de sarcini, de faptul că acea mașină chiar lucrează.


Nu de alta, dar am fost în situația în care a venit un cetățean cu un Porsche ca să primească aviz pentru cărat de băuturi la un local. Și suntem în situația în care vom retrage acel permis de acces, pentru că aceste permise sunt practic abuzate”, a spus edilul.

Viceprimarul Ruben Lațcău a mai precizat că în Cetate se intră fără niciun fel de bun simț.

„Am pus limitatoare fizice pe Gheorghe Lazăr, unde este Spitalul Militar, acea stradă pietonală a devenit practic o parcare publică. Iar unii cetățeni se urcă cu mașina pe zebră ca s-o parcheze pe trotuar în dreptul Palatului Dicasterial cu argumentul că este nevoie de a avea acces pentru mașinile speciale care cară deținuți. S-au smuls bolarzii care au fost puși acolo pe fonduri europene și acum această stradă, Țuțea, este practic o parcare în întregime. Poliția Locală dă zilnic sute de amenzi. Îmi pare rău, nu pot să fiu de acord ca străzile pietonale, pe care trebuie să le extindem, nu să le ducem înapoi în punctul în care le umplem de mașini, să devină o parcare în aer liber. Această propunere asta ar deveni în momentul în care o firmă ar avea voie să intre la orice oră cu orice mașină pe care o deține. Putem, practic, să intrăm cu un bolid de lux în cartierul Cetate la orice oră pentru că o firmă are drepturi mai mari decât alți cetățeni. Problematica este că aceste avize nu se respectă. Vin cereri pentru mașini de lux cu scuza că avem o firmă și deservim cu Porsche alimentația publică din cartierul Cetate și cu acest aviz parchează și nu poate primi amendă. Modificările la regulament trebuie făcute astfel încât să ne asigurăm că aceste șmecherii, că sunt niște șmecherii, nu mai sunt permise, nu să găsim portițe să dăm și mai multe șmecherii”, a mai precizat viceprimarul de la USRPLUS.

Consilierul local Simion Moșiu de la PNL a propus aprobarea unei interval zilnic de două ore în care să poată intra în Cetate mașinile de aprovizionare.

Roxana Iliescu a spus că nu sunt toți șmecheri, ci chiar au nevoie de acel aviz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.