Document exploziv în scandalul de la Colterm. Cine a dat, din pix,...

Document exploziv în scandalul de la Colterm. Cine a dat, din pix, supraputeri CA și a ignorat AGA

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Pro România, Roxana Iliescu, a publicat, astăzi, un document exploziv legat de ultimul scandal de la Colterm SA. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că noul consiliu de administrație al societății de termoficare, numit de actuala administrație condusă de Dominic Fritz, a decis să anuleze o hotărâre AGA de la sfârșitul anului trecut care prevedea, în baza OUG 6, aprobarea planului de restructurare a obligațiilor bugetare , hotărând ca să nu mai fie depuse documentele până la termenul limită 30 iunie. Deși o decizie a AGA nu poate fi anulată de o hotărâre a CA, care este subordonat adunării generale, nimeni nu a explicat cum a fost posibil. Primarul Dominic Fritz a refuzat să răspundă, aruncând ”pisica” la consiliul de administrație.

Explicația a venit din documentul publicat astăzi, întocmit de angajații de la Colterm SA, în baza documentelor primite de la consultanții fiscali și adresat consiliului de administrație, adunării generale a acționarilor, primarului și viceprimarului Ruben Lațcău.


În adresă se vorbea despre ”implicațiile nealocării sumelor necesare plății datoriilor acumulate după date de 31.12.2020 și oportunitatea/necesitatea aprobării planului de restructurare”. Se solicita analizarea și luarea unor decizii legate de aprobarea planului și de alocarea banilor necesari pentru plata datoriilor către ANAF. Directorul general Petre Nenu a scris cu mâna sa ”nu se organizează la AGA. Pentru CA am făcut eu raport” și a semnat.

”Despre “salvarea” Colterm, etapa ascunderii documentelor întocmite de experți de către Directorul General, sprijinit de USR/Plus… Sau, cum blochează directorul general documente menite să ajungă pe masa consilierilor locali, în AGA și decide, ABUZIV/ NELEGAL, să nu fie convocată AGA! Sau, despre prostia membrilor Consiliului de Administrație și servilismul lor față de cei care i-au pus în funcții! Ce vedeți mai jos, este complicitatea dintre Directorul General și Președintele CA, menită să determine insolvelvența Colterm!”, a comentat Roxana Iliescu pe pagina sa de Facebook.

Consilierul local a concluzionat că ”din păcate, cam asta este situația la Colterm. Mă tem că atât directorul general cât și CA-ul numit de USR/Plus, nu sunt altceva decât marionetele noii administrații. Apucăturile lor cu iz penal combinate cu lipsa de experiență și incompetența, sunt rețeta perfectă pentru cei care-i controlează și îi comandă politic!
Oamenii ăștia n-au nimic de-a face cu interesele și binele Colterm, sunt acolo doar pentru a executa ordine și a servi interesele obscure ale unora”.

PRESSALERT.ro a încercat să obțină o explicație de la directorul general Petre Nenu despre care a fost baza legală în care a decis cu de la sine putere să nu fie înștiințată adunarea generală a acționarilor în acest caz, dar a refuzat, prin intermediul purtătorului de cuvânt, să facă orice comentariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.